Οργή έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως να πέσει στα μαλακά ο παιδοβιαστής Μίχος για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό και να φορτώσουν τα πάντα στη μητέρα. Η υπόθεση φέρει ξανά φαρδιά πλατιά την υπογραφή της πολιτικής της συγκάλυψης, όπως έχει αυτή εκδηλωθεί σε μια σειρά από ζητήματα, από τις υποκλοπές και τη Novartis μέχρι τα Τέμπη και τώρα τον Κολωνό.

Ταυτόχρονα, η υπόθεση αυτή αναδεικνύει τα ψευδεπίγραφα κυβερνητικά αφηγήματα περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Η αστική δικαιοσύνη που δεν έχει κανένα πρόβλημα να στρέφεται απέναντι στον εχθρό λαό κηρύσσοντας παράνομες τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις του, δεν έχει ταυτόχρονα και κανένα πρόβλημα να προστατεύει τα «δικά της παιδιά», όπως ο Μίχος, στέλεχος της ΝΔ μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Η αποκάλυψη της πρότασης της εισαγγελέως ξεσήκωσε τις αντιδράσεις κάθε δημοκρατικού ανθρώπου που βλέπει πως την ώρα που ο λαός βιώνει στο πετσί του την πολιτική της φτώχειας και της ακρίβειας, της καταστολής και της τρομοκρατίας, την ίδια στιγμή βλέπει την πολιτική της ατιμωρησίας που ακολουθείται απέναντι σε κάθε είδους τέτοιες υποθέσεις.

Διαδήλωση καταγγελίας της εισαγγελικής πρότασης και της πολιτικής της συγκάλυψης οργανώθηκε την Πέμπτη 14/3. Στη διαδήλωση κάλεσε και το Μ-Λ ΚΚΕ, όπου και συμμετείχε με δικό του μαζικό και μαχητικό μπλοκ, εκδίδοντας ταυτόχρονα και το παρακάτω δελτίο τύπου:

Δελτίο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ
για την εξοργιστική πρόταση
της εισαγγελέως στη υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Εξοργιστική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη του παιδοβιαστή Μίχου στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του για τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας, με πιθανό αποτέλεσμα να πέσει στα μαλακά το πρώην στέλεχος της ΝΔ, και ταυτόχρονα λίγο-πολύ φόρτωσε όλες τις ευθύνες στη μητέρα. Η πρόταση αυτή σηματοδοτεί άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών σκανδάλων από την κατά τα άλλα τυφλή δικαιοσύνη και έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών μέσω της αντίστοιχης εξεταστικής επιτροπής.

Τεμπη, Novartis, υποκλοπές και τώρα η υπόθεση της 12χρονης φέρνουν στο φως με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το βούρκο μέσα στον οποίο είναι βυθισμένη η κυβερνητική πολιτική των κατά τα άλλα «αρίστων». Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ξανά το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης που επιδιώκει να αθωώσει παιδοβιαστές, να συγκαλύψει σκάνδαλα, την ίδια στιγμή που μέσα σε λίγες μέρες κατά κυβερνητική παραγγελία βγάζει παράνομες τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις απεργίες. Αίφνης, μετά την πρόταση της εισαγγελέως, κυβερνητικά στελέχη, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, «έγκριτοι» νομικοί και κάθε είδους παπαγαλάκια ζητούν ή θα ζητήσουν στο όνομα της «διάκρισης των εξουσιών» να «αφεθεί ελεύθερη η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Δεν πρόκειται για καμιά ελευθερία της δικαιοσύνης, αλλά για την εκχώρηση στην αστική δικαιοσύνη του ελεύθερου να λειτουργεί εντελώς ασύδοτα απέναντι στον εχθρό λαό και ταυτόχρονα να αθωώνει ή ακόμα και να διευκολύνει τους εκπροσώπους της κυρίαρχης τάξης. Δεν υπάρχει επίσης καμία διάκριση εξουσιών στα πλαίσια του αστικού συστήματος. Σε αυτό το σύστημα όλες οι εξουσίες συνενώνονται κάτω από την κυριαρχία της ντόπιας ολιγαρχίας και των κυβερνήσεών της και αυτών τα συμφέροντα υπηρετούν.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Κολωνού, αποτελεί λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και να μην πέσουν στα μαλακά. Να σταματήσει τώρα το εξοργιστικό αυτό καθεστώς της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης.

Όλοι το απόγευμα στις 7
στα Προπύλαια!