Καθημερινά σύσσωμα τα ΜΜΕ και οι εκάστοτε κυβερνήσεις προσπαθούν να πείσουν πως για όλα τα δεινά, την ακρίβεια, την φτώχεια, την ανεργία φταίνε εξωγενείς παράγοντες : η πανδημία, η οικονομική κρίση που έφερε αυτή, ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σε όλες τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις δεν φέρουν καμιά ευθύνη!

Ένα από τα δεκάδες μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός είναι οι δυσθεώρητες τιμές των ενοικίων. Ένα από τα επιχειρήματα που παπαγαλίζουν πολύ συχνά, είναι ότι αντίστοιχες είναι οι τιμές και σε άλλες χώρες. Ωστόσο τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο δεν επιβεβαιώνουν τα παραπάνω αλλά αναδεικνύουν ακριβώς την αντίθετη εικόνα. Η έκθεση της Επιτροπής αναφέρεται στο ποσοστό των κατοίκων που καταβάλλουν για το ενοίκιο του σπιτιού τους περισσότερο από το 40% του μισθού τους. Η Ελλάδα είναι μακράν στην κορυφή, καθώς το 74,6% των κατοίκων δίνουν σχεδόν τον μισό μισθό τους και παραπάνω για να μπορούν να ζουν σε ένα σπίτι. Η δεύτερη χώρα στη σχετική λίστα είναι η Ολλανδία με πολύ μεγάλη διαφορά καθώς το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 48,3% ενώ ο μέσος όρος στις 27 ευρωπαϊκές χώρες είναι στο 21%.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νίπτει τας χείρας της απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και τα οποία έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή της πολιτική. Από την άλλη, όταν αναγκάζεται να “αναγνωρίσει” ένα πρόβλημα, πιεζόμενη από τη λαϊκή οργή, η πολιτική που εφαρμόζει είναι να εξαπατήσει με ψευτο-επιδόματα. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση το επίδομα στέγασης είναι η “λύση”. Ένα επίδομα, που από την μία πρόκειται για ψίχουλα, καθώς αντιστοιχεί σε 70 ευρώ τον μήνα(!) για τον δικαιούχο και από την άλλη τα κριτήρια που θέτουν αποκλείουν ουσιαστικά τη συντριπτική πλειοψηφία.