Ως απάντηση για την ανεργία στην Ελλάδα των μνημονίων, αναφερόταν από την κυβέρνηση της ΝΔ η λεγόμενη επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχές Ιουλίου του 2020 δήλωνε πως «…Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρεμμάτων, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία, στο Ελληνικό θα δημιουργηθούν πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε…».

Tρία χρόνια μετά τις μεγαλόπνοες δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η LAMDA Development ζητά από την κυβέρνηση νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να έρθουν εργάτες από το εξωτερικό και μάλιστα εκτός Ευρώπης. Τη θέση αυτή διατύπωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους για την πορεία εξέλιξης της επένδυσης. Ο Αθανασίου πρόσθεσε ακόμη, ότι στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης δυναμικού και της μεγάλης ανάπτυξης σε έργα, αυξάνεται το κόστος εργασίας, με τρόπο που προκαλεί προβλήματα και στην εκτέλεση των κατασκευαστικών εργασιών.

Στον δρόμο λοιπόν των Ολυμπιακών αγώνων και το Ελληνικό, δηλαδή κατασκευαστικά έργα με εργαζόμενους που θα δουλεύουν ήλιο με ήλιο, με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι, χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση και με μηδενικά μέτρα ασφάλειας και για όποιον δεν κατάλαβε, με άγνωστο αριθμό νεκρών ή τραυματιών εργατών, διότι τα εργατικά ατυχήματα ούτε καν θα δηλώνονται.

Και για να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία, για το τι θα ακολουθήσει, όταν ολοκληρωθούν τα κατασκευαστικά έργα και λειτουργήσει “το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Μεσογείου”, ο CEO της Lamda Development διευκρίνισε ότι οι ελλείψεις προσωπικού δεν αφορούν μόνο στον κλάδο των κατασκευών, αλλά και άλλους κομβικούς τομείς για την Ελλάδα, όπως είναι ο τουρισμός και η εστίαση !!

Εργασιακές σχέσεις Κατάρ, είναι το σχέδιο για την Ελλάδα που οραματίζονται ο Μητσοτάκης και οι φίλοι του. Και θα το πραγματοποιήσουν, αν δεν αναπτυχθούν μαζικοί ανυποχώρητοι αγώνες αντίστασης και ανατροπής αυτού του απάνθρωπου και αντιλαϊκού σχεδίου.