Μια άθλια και εξοργιστική προπαγάνδα που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στοιχείο της καθημερινότητας και που όσο πλησιάζουμε τις εκλογές φουντώνει. Μια προπαγάνδα που στολίζει με πακτωλούς τα ψίχουλα που σκορπάνε οι κυβερνητικοί σαλτιμπάγκοι. Οι οποίοι περιφερόμενοι στα κανάλια μασκαρεύονται ούτε λίγο ούτε πολύ σε ευεργέτες, για να κρύψουν το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής τους, που δεν είναι άλλο από αυτό του θύτη, του υπεύθυνου για όλα τα δεινά του ελληνικού λαού.

Τελευταίο μαγικό καθρεφτάκι το market pass! Που παρουσιάζεται ανερυθρίαστα, ως απάντηση στην ακρίβεια και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα ράφια των super market. Που ενώ αρχικά ο τρόπος που παρουσιάστηκε ήταν σαν ένα επίδομα (της τάξης των 100-150€) που θα το έπαιρναν σχεδόν όλοι, για μια ακόμα φορά τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις άφησαν τους πολλούς απ’ έξω. Με πρώτο και καλύτερο αυτό που αφορά τη μόνιμη κατοικία στην φορολογική δήλωση. Όσοι φιλοξενούνται, ανεξαρτήτως εισοδημάτων, απορρίπτονται. Και αυτοί, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι κυβερνώντες, είναι πολλοί. Αλλά και αν τελικά κάποιος ανήκει σε αυτούς που «σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα» το «δικαιούνται» για να λάβει όλο το ποσό θα πρέπει να διαθέτει κινητό με NFC. Αλλιώς, αν ζητήσει την καταβολή του επιδόματος στον τραπεζικό του λογαριασμό, θα πάρει το 80% του ποσού που εγκρίνεται! Τόσο χυδαίοι! Και αυτό το πενιχρό επίδομα, που αφορά υποτίθεται την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αφορά τους μήνες Μάρτιο-Ιούλιο και σε αυτό το διάστημα απλώνεται και η καταβολή του!

Ήδη έχει ανακοινωθεί το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους. Το οποίο με βάση τις κυβερνητικές υποσχέσεις κυμαίνεται από 200-300€ και για το οποίο οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι βέβαιο ότι μετατρέπονται σε εξίσου ισχυρά κοινωνικά φίλτρα. Ένα έκτακτο επίδομα που, όταν με αντίστοιχο τρόπο το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (ως 13η σύνταξη) λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019, ο Μητσοτάκης έσπευσε να το χαρακτηρίσει «ξεδιαντροπιά». Ακριβώς αυτό είναι «ξεδιαντροπιά» και θράσος!

Στην καθημερινότητα και η συζήτηση για τις αυξήσεις. Προεκλογικά θυμήθηκαν την αύξηση του κατώτατου μισθού. Μάλιστα, αν δεν είχε συμβεί το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν πιθανό να γινότανε μαζί με την προκήρυξη των εκλογών την περασμένη Παρασκευή. Τόσο πρόστυχοι! Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 766€. Πρόκειται για μια αύξηση στην οποία η ακρίβεια και ο ξέφρενος πληθωρισμός δίνουν την αξία ενός… φιλοδωρήματος. Και όμως, ενώ το γνωρίζουν καλά αυτό, δεν σταματούν μήνες τώρα να υπόσχονται, να θριαμβολογούν και να «εργάζονται» για αυτή την αύξηση. Είναι μια αύξηση που εκτός από τις προεκλογικές σκοπιμότητες που υπηρετεί, έρχεται να απαντήσει και στις ίδιες τις ανάγκες του συστήματος. Σε μια φάση που ο κατώτατος μισθός βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τα όρια αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης. Που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση, ή αλλιώς, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ελάχιστη κατανάλωση των ειδών που παράγονται. Και είναι βέβαιο ότι οι «αυξήσεις» που δίνονται αυτή την περίοδο και στην Ευρώπη απαντούν και σε αυτή την ανάγκη, εκτός από το να στοχεύουν στη διαχείριση της κοινωνικής οργής που αναπόδραστα απλώνεται.

Ακραίο εμπαιγμό όμως αποτελεί το νέο προεκλογικό χαρτί της κυβέρνησης, για τις «αυξήσεις» που «θα δοθούν» στον δημόσιο τομέα από… 1η Ιανουαρίου του 2024! Πρόκειται πραγματικά για αθλιότητα. Τάζουν αυξήσεις, για ένα χρόνο μετά και με δεδομένο ότι μεσολαβούν εκλογές. Ακόμη περισσότερο υπόσχονται αυξήσεις για το 2024, όταν πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι εκθέσεις των διεθνών οίκων, που προβλέπουν ότι μέσα στην επόμενη διετία στην Ελλάδα θα επιβληθεί νέο καθεστώς δημοσιονομικού ελέγχου για τη διαχείριση… του δυσθεώρητου χρέους. Τόσο ψεύτες!

Με τα επιδόματα που «απλόχερα» σκορπάνε οι άριστοι της ΝΔ, εκτός από την καλλιέργεια αδράνειας και αναμονής και τελικά ανοχής στη βάρβαρη πολιτική τους, εκτός από τη διαχείριση της κοινωνικής οργής, σε αυτή την προεκλογική περίοδο γίνονται στάχτη στα μάτια με σκοπό πάντα την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Ώστε να εξασφαλίσουν νέα άλλοθι στη συνέχεια επιβολής αυτής της πολιτικής. Καμία ανοχή!