Κατεβάστε την προκήρυξη για εκτύπωση

Με πίστη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα
για να ανατραπούν τα νέα αντεργατικά μέτρα
κόντρα στη συναίνεση και την απάτη της “εθνικής ομοψυχίας”

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, νέοι και νέες,

Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και την επιβολή των μνημονίων της ξενοδουλείας, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι μπροστά σε μια νέα κρίση. Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν είναι οι σωτήρες του έθνους, όπως λένε τα κανάλια και οι καναλάρχες που χρυσοπληρώθηκαν από κρατικό χρήμα, όπως και οι κλινικάρχες την περίοδο της πανδημίας.

Η ΝΔ του Μητσοτάκη, του Σαμαρά και του Γεωργιάδη εφάρμοσαν προηγούμενα τα βάρβαρα μνημόνια, ρήμαξαν το δημόσιο σύστημα υγείας, άφησαν το λαό απροστάτευτο, έκλεισαν νοσοκομεία, απέλυσαν γιατρούς και προσωπικό, άφησαν το σύστημα υγείας με τις λιγότερες ΜΕΘ ανά κάτοικο στην Ευρώπη, χωρίς μάσκες, υλικά και αναπνευστήρες.

Καλλιεργεί η κυβέρνηση την αντιδραστική θεωρία της «ατομικής ευθύνης» για να βγάλει από πάνω τις δικές της ευθύνες και να τις φορτώσει στο λαό. Αντί για γιατρούς και υγειονομικούς έριξε στη μάχη αστυνομικούς. Αντί για ασθενοφόρα, περιπολικά και αντί για μαζικά τεστ, βάζει πρόστιμα και κόβει κλήσεις.

Οι υγειονομικές όμως κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή, βία και αστυνομοκρατία.

Η «εθνική ομοψυχία» που ζητάει η κυβέρνηση, και απλόχερα έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, είναι η συναίνεση στην πολιτική της μαζικής φίμωσης, του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, είναι η συναίνεση στη νέα κυβερνητική επέλαση στο βιοτικό επίπεδο του λαού, στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Τις συνέπειες της νέας κρίσης που ξέσπασε, η ΕΕ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλουν να τις φορτώσουν και πάλι στο λαό που βρίσκεται αντιμέτωπος με χιλιάδες απολύσεις, με περικοπές στους μισθούς και τα εισοδήματα, με την έκρηξη της μερικής απασχόλησης, με την απειλητική εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για όλο το λαό, από το συλλογικό και οργανωμένο, μαζικό και αποφασιστικό αγώνα. Για να μη γίνει η κρίση τάφος των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας και της τρομοκρατίας

Στο δρόμο του ασίγαστου λαϊκού αγώνα

Να μην περάσει η άγρια επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ολιγαρχίας

Ο μόνος δρόμος, η μόνη ελπίδα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας του λαού

Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ

Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό

Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ