Το κάδρο του ολέθρου και της καταστροφής άλλαξε εικόνες. Με τις στάχτες του Έβρου να περνάνε στο φόντο, εδώ και δύο μέρες τα εφιαλτικά πλάνα έρχονται από τη Θεσσαλία. Περιοχές της Μαγνησίας στο Πήλιο αλλά και η πόλη του Βόλου θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο Θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη λάσπης και καταστροφής. Χωριά του Ν. Καρδίτσας έχουν σβηστεί από το χάρτη με τις στέγες σπιτιών να είναι το μόνο που μαρτυρά την ύπαρξή τους. Οι κάτοικοι, άλλοι ανεβασμένοι σε ταράτσες, άλλοι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους περιμένουν τη συνδρομή των ανύπαρκτων σε αυτόν τον τομέα κρατικών μηχανισμών. Μόνη ελπίδα για να αντιμετωπίσουν το κρύο, τη δίψα και την πείνα η αλληλεγγύη των συγχωριανών τους. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές επισήμως αναφέρονται 6 νεκροί, ενώ το επιτελικό μπάχαλο της ΝΔ αδυνατεί να δώσει αριθμό για τους αγνοούμενους.

Η οικονομική καταστροφή ασύλληπτη και ανυπολόγιστη, αλλά και η ίδια η ανθρώπινη ζωή ακροβατεί ανάμεσα σε κόπους μιας ζωής που χάθηκαν, σε σπίτια που γκρεμίστηκαν, σε χωράφια που εξαφανίστηκαν και στην απόγνωση στη σκέψη μιας καταστροφής που ερχότανε αλλά δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για να αποτραπεί.

Για μια ακόμη φορά ο πολυδιαφημισμένος από τα κυβερνητικά στελέχη κρατικός μηχανισμός ανέτοιμος και ανύπαρκτος. Οι τραγικές εικόνες χλευάζουν ξανά όσους δήλωναν στις 4/9 έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη κακοκαιρία. Όπως έγινε με τη Μάνδρα, την Κρήτη, την Εύβοια και όλες τις άλλες περιοχές που πλημμύρισαν. Είναι πλέον καθαρό ότι για τους άριστους της ΝΔ δεν προέχει ούτε η πρόληψη, ούτε η αντιμετώπιση της καταστροφής. Μόνο τους μέλημα η επικοινωνιακή διαχείρισή της και η συγκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών τους. Είναι αυτοί, οι ίδιοι, που υπόσχονταν μετά τον «Ιανό» σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα. Είναι αυτοί οι ίδιοι σήμερα που έχουν την ευθύνη για τη μετατροπή του κάμπου σε λίμνη. Για την ανείπωτη καταστροφή, για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους. Προσπαθούν ξανά να ξεπλυθούν από το αίμα των νεκρών με ένα μήνυμα από το 112. Το μόνο στην ουσία που κάνει ο κρατικός μηχανισμός της ΝΔ εδώ και χρόνια, όχι επειδή τον ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές, αλλά για να προάγει σταθερά την ατομική ευθύνη και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Οι άνθρωποι του Παλαμά, της Μεταμόρφωσης, της Αγίας Τριάδας και όλων το υπόλοιπων χωριών ζήσανε και θα συνεχίζουν να ζουν μια τραγωδία, ίσως «αρχαιοελληνική», αφού για να μην πλημμυρίσει η πόλη της Καρδίτσας, ο κρατικός μηχανισμός έριχνε χώμα και χαλίκια για να εκτρέψει τα ποτάμια που φούσκωναν και να τα στρέψει έξω από την πόλη με αποτέλεσμα να χυθούν τα νερά τους στα χωριά του κάμπου. Τέτοιος επιτελικός σχεδιασμός! Σε δύο μόλις μήνες της νέας κυβερνητικής θητείας… η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.