Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του Μ-Λ ΚΚΕ ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας και το αγωνιστικό κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓ. Α. Σ., συντρόφισσες και σύντροφοι βρέθηκαν σήμερα- παγκόσμια ημέρα για την Υγεία- στις εισόδους νοσοκομείων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των υγειονομικών. Στο Νοσοκομείο Βούλας, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, τον Ευαγγελισμό και σε κεντρικές πλατείες συνοικιών, αναρτήθηκαν πανό και αφίσες, μοιράστηκαν προκηρύξεις, πετάχτηκαν τρυκάκια, ενώ στον Ευαγγελισμό έγινε χαιρετισμός στην απεργιακή συγκέντρωση και συμμετείχαν οι σύντροφοι στην πορεία που έγινε στη συνέχεια.

Επίσης σε μια σειρά πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Λαμία, Ικαρία κ.α. γίνονται παρεμβάσεις με ανάρτηση πανό, αφισών και μοίρασμα προκήρυξης, ενώ η ΕΡΓΑΣ καλεί και θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση που οργανώνει σήμερα η ΟΕΝΓΕ, στις 4.00 μ.μ., στο Υπουργείο Υγείας.

Νοσοκομείο Βούλας
Νοσοκομείο Νίκαιας
Ευαγγελισμός

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

Παρέμβαση στη συγκέντρωση των υγειονομικών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Υγείας, την Τετάρτη 7 Απρίλη, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓ.Α.Σ, στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγωνιστικού καλέσματος.

Ευαγγελισμός

Με κεντρικό σύνθημα «Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το Λαό – Να Μην Πληρώσει ο Λαός τη Βάρβαρη Πολιτική τους», οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ άνοιξαν πανό, μοίρασαν προκηρύξεις, ανήρτησαν αφίσες και έριξαν τρικάκια, καταγγέλλοντας την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ζητώντας παράλληλα μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο δύσκολο αγώνα των γιατρών και νοσηλευτών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ευαγγελισμός
Ευαγγελισμός

Ανάμεσα στις λίγες τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη συγκέντρωση των υγειονομικών του νοσοκομείου ήταν και αυτή του Δημήτρη Κουφοβασίλη, προέδρου του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και μέλους της ΕΡΓ.Α.Σ.

Χαιρετισμός του Δ. Κουφοβασίλη στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Στη σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, καλώντας ταυτόχρονα σε συνέχιση των μαζικών κινητοποιήσεων στο πλευρό των υγειονομικών. Άφησε δε αιχμές ενάντια σε εκείνους που δίνουν «στην καλή περίπτωση μυστικά ραντεβού δια αντιπροσώπων».

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Ευαγγελισμός

Ακολούθησε σύντομη πορεία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στην οποία οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓ.Α.Σ συμμετείχαν, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και του αγώνα των υγειονομικών.

Τέλος, αναρτήθηκε πανό στα κάγκελα του νοσοκομείου.


Pεπορτάζ από τη μαζική μεσημεριάτικη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και ιατρικό προσωπικό συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στις 4 μμ έξω από το υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, (ΟΕΝΓΕ) σε συντονισμό με τις Ενώσεις των υγειονομικών και τα σωματεία των εργαζομένων, οργάνωσαν μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7 Απριλίου αρχικά τις πρωινές ώρες στις εισόδους νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και στη συνέχεια σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με δικά τους μπλοκ το Μ-Λ ΚΚΕ και η ΕΡΓΑΣ. Μπροστά στην παγκόσμια ημέρα Υγείας, σήμερα Τετάρτη, 7 Απρίλη, και στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων τις πρωινές ώρες στις εισόδους νοσοκομείων δεκάδες μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ βρέθηκαν το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων και το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δύσκολο αγώνα των γιατρών και νοσηλευτών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.