Μια σειρά από δυσερμήνευτα έως ακατανόητα γεγονότα, οβιδιακές αλλαγές σε πρόσωπα και πράγματα, ριζικές μεταστροφές συμπεριφορών έχουν καταγραφεί το πρόσφατο χρονικό διάστημα, όχι απλώς στο εγχώριο, αλλά στο διεθνές στερέωμα. Είναι πράγματι ανεξήγητες οι αλλαγές αυτές; Όχι βέβαια.

Οι πιο συστηματικοί μελετητές της ιστορίας (των ζωδίων), γνωρίζουν καταρχάς ότι στη συγκυρία, αφενός ο Κρόνος εισέρχεται στους Ιχθείς (αυτό συμβαίνει από τις 7 Μαρτίου), αφετέρου (και κυρίως) ο Πλούτωνας στον Υδροχόο (από τις 23 Μαρτίου). Παρεμπιπτόντως, την τελευταία φορά που καταγράφηκε σύμπτωση Πλούτωνα και Υδροχόου, ξέσπασε η Γαλλική Επανάσταση. Με τις συναστρίες, δεν παίζουμε.
Εκείνοι που δεν πιστεύουν σε ζώδια και ωροσκόπια, και αντιστέκονται στην προφανή λογική των άστρων, θα υποχρεωθούν να κατασκευάσουν με περίσκεψη τα θεωρητικά τους σχήματα, για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Ιδού κάποια από αυτά:
εκτόξευση τουρκικών πυραύλων φιλίας

«Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε ότι ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, ναι, θα το κάνει, εκτός αν κάτσετε στα αβγά σας». Αυτά δήλωνε, τον Δεκέμβριο που μόλις παρήλθε, ο πρόεδρος της Τουρκίας. Τον ίδιο μήνα, ο οποίος σίγουρα θα είχε αρκετούς πλανήτες στον Άρη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, συμπλήρωνε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει θύελλες. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ένα βράδυ ξαφνικά…».

Δείτε όμως τι συνέβη, δύο μόλις ημέρες αφού ο Πλούτωνας μπήκε στο ζώδιο του Υδροχόου, και πώς επέλεξαν Ερντογάν και Τσαβούσογλου αντίστοιχα, να ευχηθούν στην Ελλάδα στις 25 Μαρτίου, ανήμερα της Επανάστασης του 1821, δηλαδή στην επέτειο της κήρυξης του Αγώνα της Ανεξαρτησίας ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό (!):
Ερντογάν (προς Μητσοτάκη):
«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο (…) Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Τσαβούσογλου (προς ομόλογό του, Δένδια):
«Αγαπητέ Νίκο, στέλνω τις θερμότατες ευχές μου για την Εθνική σας επέτειο.
Εκφράζω την πεποίθησή μου ότι τα συνεχή κύματα καλής γειτονίας ανάμεσα στις δύο χώρες μας, θα επικρατήσουν, στην περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας. Δεσμευόμαστε για περαιτέρω συνεισφορά στην τωρινή θετική τάση στις σχέσεις μας. (…) Παρακαλώ δεχτείτε, εξοχότατε, τις καλύτερες ευχές μου για την προσωπική σας υγεία και ευτυχία, καθώς και για την ευημερία και ευτυχία του φιλικού ελληνικού λαού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από την απειλή πολέμου που υπάρχει εδώ και δεκαετίες από την πλευρά της Τουρκίας προς την Ελλάδα για το θέμα των ναυτικών μιλίων, πέρα από τις χρονίζουσες παραβιάσεις, υπερπτήσεις, παρενοχλήσεις, επακουμβήσεις, και γενικά την εμπράγματη προκλητική στάση της γείτονος με όλα τα μέσα που διαθέτει, χερσαία, θαλάσσια, και εναέρια, πέρα από το πρόσφατο κρεσέντο των τουρκικών απειλών σε βάρος της Ελλάδας συγκεκριμένα από τα χείλη του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι μόλις τον Μάιο του 2022 ο Ερντογάν δήλωνε ότι για τον ίδιο «Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια». Λογάριαζε όμως, χωρίς τον Πλούτωνα.

επιεικώς ακατάληπτοι και οι Έλληνες

Όταν ένας πλανήτης μπαίνει στη ζώνη ενός αστερισμού – ζωδίου, αυτό το κάνει σε βάρος ή σε όφελος όλων των ανθρώπων της υφηλίου. Δείτε λοιπόν, ενδεικτικά, τι έπαθε και ο δικός μας:
Μητσοτάκης (24 Μαρτίου, μία μέρα μόλις μετά την είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο): «Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένως γιατί ακριβώς ενισχύει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέρ­γειας με αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με το νερό. Δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει με μία ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία και επί της αρχής, πρέπει να σας πω, απορρίπτω».

Θα περίμενε ποτέ κανείς, ο βασικός πολιτικός εκπρόσωπος των ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας (με οικογενειακό χάρισμα) να ονομάζει το νερό (ή οτιδήποτε) «δημόσιο αγαθό» και να αρνείται, επί της αρχής μάλιστα, την ιδιωτικοποίησή του;

Η παραζάλη δεν σταματάει εδώ. Ο μέχρι πρότινος ατσαλάκωτος πρωθυπουργός μας, όχι μόνο παραδέχτηκε ο ίδιος (στις 26/03) με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, το ασόβαρο επιτελικό κράτος που έχει συν-δημιουργήσει («Έχουμε δει με επώδυνο -πρόσφατα και με τραγικό- τρόπο ότι δεν κατορθώσαμε να φτιάξουμε ένα κράτος που εκπέμπει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό…»), αλλά σε μία ακόμη πράξη πολιτικής αυτοκτονίας χαρακτήρος, εξήγγειλε νομοσχέδιο (της 24/03) που αποκαθιστά επιζήσαντες, και άλλους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, είτε με διαγραφή των χρεών τους στο Δημόσιο, είτε με κάλυψη των νοσηλίων τους σε Δημόσια Νοσοκομεία, είτε με πρόσληψή τους σε οργανική θέση στο Δημόσιο, είτε με εγγραφή/μετακίνηση/μετεγγραφή τους σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο, κ.ο.κ. Τέτοιον έμμεσο ύμνο στο Δημόσιο, δεν τον πε­ρίμενε κανείς ούτε από τον τελευταίο ανιψιό της οικογένειας Μητσοτάκη, πόσο μάλλον από τον πρωθυπουργό. Γιατί δεν τους διορίζει στην κόκα κόλα;

Λίγο θέλει ο Πλούτωνας να προχωρήσει μέσα στον Υδροχόο, και ο Μητσοτάκης θα πει ότι φταίει το ιδιωτικό κομμάτι του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη. Φημολογείται ότι κάτι τέτοιο θα συζητήσει ο Μητσοτάκης σε λίγες εβδομάδες με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μελόνι, εκφράζοντας ωστόσο την ανακούφισή του που το πουλημένο κομμάτι του ΟΣΕ δεν έπεσε αμιγώς σε ιδιωτικά χέρια, αλλά έμεινε στα χέρια του κράτους. Για την ακρίβεια, στα χέρια του ιταλικού κράτους.

τα καλύτερα, έρχονται

«Η ΝΔ με παρακολουθεί και πέφτει εκλογικά 9%-14%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν καρπώνεται την κοινωνική αγανάκτηση. Γι’ αυτό θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε εκ των δύο». Αυτό πρακτικώς λέει ο Ανδρουλάκης. Για εκείνους που θα βιαστούν να πουν ότι όλο αυτό είναι ακατάληπτο ή (στην καλύτερη περίπτωση) απλώς δεν έχει σχέση με πολιτική αρχών, ας θυμηθούν πού βρίσκεται ο Πλούτωνας.

Αλλοπρόσαλλος και ο ΣΥΡΙΖΑ. 20 ημέρες μετά την αποπομπή του Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, η Κουμουνδούρου όχι μόνο τον ξανα-καλωσορίζει στους κόλπους της, αλλά απομακρύνει ευγενικά και τον συνυποψήφιό του, Χαιρετάκη, από τις λίστες υποψηφίων στα Χανιά, για να διευκολύνει το μέχρι πρότινος απολωλός πρόβατο στον εκλογικό του αγώνα.

Από τον πατριώτη Μπογδάνο (που παραχαράσσει εθνικό σύμβολο «εκτελώντας» με ηλεκτρική κιθάρα και σε -περίπου- μέταλ έκδοση τον εθνικό ύμνο της χώρας), μέχρι τον πλανητάρχη Μπάιντεν που κηρύσσει την 25η Μαρτίου «Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας» (και χωρίς να προσθέτει τίποτα στην ανθρώπινη γνώση), θυμηθείτε ότι οι ζωηρές αυτές ανατροπές δεν θα έχουν τελειωμό μέχρι και το 2043, οπότε θα φύγει ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο!