Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.

Πολύς μπουχός σηκώθηκε για την… ανθρωπιστική βοήθεια του Τραμπ προς το βασανισμένο λαό της Βενεζουέλας. Και ποιος παριστάνει τον ανθρωπιστή; Το κράτος και η αστυνομία του Τραμπ, που σκοτώνει εν ψυχρώ, καθημερινά, άοπλους πολίτες του, Λατίνους και Αφροαμερικανούς, κατά …λάθος. Από την ανύπαρκτη εσωτερική «ανθρωπιά» έως την «ανθρωπιστική βοήθεια» για τη Βενεζουέλα, μερικές στημένες τηλεοπτικές κάμερες, δρόμος. Σκηνοθέτες τα αμερικανικά ξεσκολισμένα τηλεοπτικά δίκτυα κατασκευασμένων ειδήσεων, και κομπάρσοι τα «πρόθυμα» φασισταριά της Λατινικής Αμερικής, σαν τον Κολομβιανό, Ντούκε, και τον Βραζιλιάνο, Μπολσονάρου, αγκαλιά με τον αυτοανακηρυγμένο σαν πρόεδρο, Γκουαϊδό. Α! Ας ειδοποιήσει κάποιος τα πολιτικά μαγειρεία εκεί κάτω, πως αν δεν τους κάτσει η λύση Γκουαϊδό, εμείς στην Ελλάδα έχουμε άφθονους αυτοανακηρυγμένους προέδρους και πρωθυπουργούς, στο Ζάππειο και στους καφενέδες.
Τα πρώτα φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα των ΗΠΑ, με προορισμό την Βενεζουέλα, κινηματογραφήθηκαν σε διάφορες πόζες, στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα. Το χωριό που έφτασαν τα φορτηγά, βρίσκεται πολύ κοντά σε μια γέφυρα που από το 2015 δεν χρησιμοποιείται σαν πέρασμα, γιατί έτσι κρίνει η Κολομβία! Και όχι η Βενεζουέλα. Σε διάφορες πόζες φωτογραφήθηκε και η γέφυρα. Ωραίες οι φωτογραφίες, ανοικτό πεδίο για κινηματογράφηση «συγκρούσεων» και «action», δηλαδή «πάμε», που λένε και οι σκηνοθέτες. Τώρα αν θα γυριστεί «Η Γέφυρα του ποταμού Κβάι», «Η Γέφυρα της Αλαμάνας», «Η Γέφυρα των Κατασκόπων», «Η Γέφυρα της Αμαρτίας» ή κάποια χολιγουντιανή σπλατεριά, (ταινία με πολύ αίμα), μένει να το δούμε.
Γαλαντόμοι όπως πάντα οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, προσφέρουν το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω της βοήθειας, τόσο την κοστολόγησαν, προκειμένου ο φτωχός λαός της χώρας να φάει, να δυναμώσει και να φέρει τη δημοκρατία στη χώρα. Τα φορτηγά, λέει, περιέχουν «μπισκότα υψηλής ενέργειας με βιταμίνες και ανόργανα άλατα». Μόλις δυναμώσουν οι Βενεζουελάνοι, θα φέρουν πάραυτα στη χώρα τη δημοκρατία του είδους που επικρατεί στις ΗΠΑ.
Δεν έχει σημασία που οι οικονομικές κυρώσεις, που επέβαλλαν οι «δημοκρατικές» ΗΠΑ, έχουν κοστίσει στην πολύπαθη χώρα και στο λαό της πάνω από 30 δις δολάρια. Η διαφορά ανάμεσα στο εκατομμύριο και στο δισεκατομμύριο είναι επί χίλια. Δηλαδή οι Αμερικάνοι για κάθε 1 εκατομμύριο που δίνουν, αρπάζουν 1000. Αυτό ακριβώς είναι, που ισχυρίζεται ο Τραμπ. Πως δηλαδή δε θα βοηθάει χώρες που ενώ παίρνουν βοήθεια από τις ΗΠΑ, δεν την αποπληρώνουν. Τελικά, φαίνεται δεν έχει καμιά σημασία αν την αποπληρώνει μια χώρα, αφού ο Τραμπ μπορεί να αρπάξει από μόνος του χιλιαπλάσια.
Πέρα όμως από το γελοίο της κατευθυνόμενης προπαγάνδας, το ανήθικο, το χυδαίο, το απάνθρωπο, είναι η υπεροπτική αντιμετώπιση του χειμαζόμενου λαού. Του κουνάνε μπροστά στα μάτια του το τυράκι του ποντικιού, για να τον πιάσουνε στη φάκα. Τον αντιμετωπίζουνε σα ζώο, που πρέπει να καλύψει την ανάγκη για αυτοσυντήρηση. Καμία φιλευσπλαχνία δεν κινεί τη χείρα …βοηθείας. Σκληρή απαίτηση για υποταγή. Ή μας παραδίνετε την πατρίδα σας ή θα πεθάνετε της πείνας. Το μόνο που μένει να δούμε, είναι να σπάζουν τα χεράκια των παιδιών που απλώνουν τα χέρια προς τα μπισκότα, όπως έκαναν οι Γερμανοί στη δική μας Κατοχή, όταν κάποιο πεινασμένο παιδάκι άπλωνε το χέρι να αρπάξει κανένα καρβέλι ψωμί. Ποιος διεστραμμένος εγκέφαλος μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο; Και πολύ περισσότερο να το πραγματοποιήσει;
Βόας η αμερικανική υπερδύναμη. Σαν το βόα, στήνει ενέδρα, (τα μπισκότα), στο θύμα του και αφού τυλιχθεί γύρω από το σώμα του, το σφίγγει μέχρι πνιγμού, σπάζοντας τα κόκαλά του. Για να το καταπιεί ολόκληρο, αμέσως μετά. Και το μήνυμα προς τους λαούς του κόσμου: Ή γίνεστε δούλοι μας, ή γίνετε σαν αυτούς.
Και εμείς; Πόλεμος ασίγαστος για να κρατηθούμε στην περιοχή της Ανθρωπιάς, για να κόψουμε την εξευτελιστική πορεία προς τα ζώα.

Τάνια