Από το περασμένο φθινόπωρο απασχόλησε την επικαιρότητα η προκλητική στάση του γνωστού φασίστα και θεωρητικού του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού Κ. Πλεύρη, στο Εφετείο όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο πατέρας του Υπουργού στη δίκη αυτή υπερασπίζεται τον καταδικασμένο Χρυσαυγίτη Γ. Λαγό και επανειλημμένα και προκλητικά χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στην αίθουσα.
Τελικά, μετά από πάροδο αρκετών μηνών, ευαισθητοποιήθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Πειθαρχικό Τμήμα του τον διέγραψε αμετάκλητα από τα αρχεία του. Η απόφαση του Πειθαρχικού ήταν ομόφωνη και δεν δίνει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που σίγουρα θα ασκήσει ο Πλεύρης στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ο Πλεύρης είναι υποχρεωμένος να καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα, δεν θα μπορεί να ασκεί δικηγορία και θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

Έξι μήνες μετά τον πρώτο ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου ακόμα είναι σε εκκρεμότητα (…) το ποινικό σκέλος σε βάρος του. Μετά και τον δεύτερο ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη, μέσα στην δικαστική αίθουσα, δόθηκε τελικά παραγγελία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, με σκοπό τη διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας.