Χθες Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, (και ενώ ήδη ο Λαϊκός Δρόμος βρισκόταν στο τυπογραφείο), ο Πολιτιστικός Χώρος «ΣΗΜΑ» (Χαριλάου Τρικούπη και Ισαύρων 29Γ΄ – Εξάρχεια) φιλοξένησε τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνονταν εισαγωγική τοποθέτηση από εκπρόσωπο του Σήματος, ομιλία από τον επιτετραμμένο της πρεσβείας και θα απαντούσε σε ερωτήσεις πάνω στα επίκαιρα ζητήματα που θέτει η κατάσταση μετά την απροκάλυπτη επέμβαση, το πραξικόπημα και τις απειλές των ΗΠΑ, όπως και σε όσα ακολουθούν. 

Λίγη ώρα νωρίτερα έχει προγραμματιστεί (συγκεκριμένα στις 18:30) φόρουμ πολιτικών οργανώσεων στην ΑΣΟΕΕ για τη Βενεζουέλα.

Την ίδια μέρα σε μεγάλα σάιτ (SKAI, iefimerida, thetoc.gr κα) εμφανίστηκε με ένα πανομοιότυπο τρόπο μια παραπλανητική παρουσίαση των δυο εκδηλώσεων. 
«Ο Μαδούρο κλείνει τα σύνορα, η Βραζιλία επιμένει πως θα περάσει την ανθρωπιστική βοήθεια και η Αθήνα μετατρέπεται σε Καράκας καθώς γίνονται δυο εκδηλώσεις. Μία υπερ και μία κατά του προέδρου Μαδούρο.
Συγκεκριμένα, για τις 6:30 έχει προγραμματιστεί φόρουμ πολιτικών οργανώσεων στην ΑΣΟΕΕ για τη Βενεζουέλα, οργανώσεις οι οποίες τάσσονται κατά του Νικολάς Μαδ
ουρο.
Λίγη ώρα αργότερα στις 7:00 στον Πολιτιστικό Χώρο “ΣΗΜΑ” θα βρεθεί ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες σε εκδήλωση υπέρ του προέδρου της Βενεζουέλας
». 

Προφανώς καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η παραπάνω προβοκατόρικη δημοσίευση με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Ούτε η εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ έχει χαρακτηριστικά κατά του Νικολάς Μαδούρο ούτε ή εκδήλωση στο «Σήμα» είναι εκδήλωση υπέρ του Μαδούρο. Όσον αφορά την εκδήλωση στο «Σήμα» πρόκειται για μια συζήτηση – παρουσίαση της κατάστασης στη Βενεζουέλα, καταγγελίας των επεμβάσεων του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των δυτικών συνοδοιπόρων του και αλληλεγγύης στον Βενεζουελάνικο λαό που χρόνια τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων – πρακτόρων των ΗΠΑ τύπου Γκουαϊδό.