Τις τελευταίες μέρες, αναφέρεται σε δημοσιεύματα ότι το σώμα ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ανέλαβε να εξετάσει αν είναι νόμιμη η τοποθέτηση και το κείμενο της πλάκας στην πλατεία Λευκού Πύργου, για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβρη 1944 από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ. Φυσικά, πουθενά δεν αναφέρεται με ποιανού εντολή γίνεται αυτό.

Ο Κρατικός μηχανισμός, λοιπόν, δείχνει να μη σταματάει πουθενά τη λαίλαπα που έχει εξαπολύσει. Προσπαθεί να καταπατήσει όλα τα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μειώνει μισθούς και συντάξεις. Ξεπουλάει κομμάτι-κομμάτι τη δημόσια περιουσία και τα δημόσια αγαθά, όπως το νερό και το ρεύμα. Πλέον προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία, χτυπώντας και στην ιστορική μνήμη. Αλλιώς, δεν έχει καμία λογική ο έλεγχος της νομιμότητας της συγκεκριμένης πλάκας. Λες και, εκτός από τους απογόνους των συνεργατών των Γερμανών, των Χιτών, των ταγματασφαλιτών και των φίλων τους, που ακόμα ενοχλούνται από την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπάρχει κάποιος άλλος που να αμφισβήτησε την πραγματικότητα.

Όπως δεν αφήνουμε καμία επίθεση σε οποιοδήποτε δικαίωμά μας να περάσει, έτσι και τώρα θα αντισταθούμε και δε θα επιτρέψουμε σε κάποιους την παραχάραξη της ιστορικής μνήμης και αλήθειας! Το χρωστάμε στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας! Σε αυτούς που έδωσαν τα πάντα για να κατατροπώσουν το Φασισμό και το Ναζισμό και έδειξαν το δρόμο για το πώς να μεταχειριζόμαστε το «αυγό του φιδιού»!