Η Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και τους φίλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ, για την επίσκεψη απόδοσης φόρου τιμής στους ηρωικούς Μακρονησιώτες αγωνιστές, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το άνοιγμα του στρατοπέδου, το Μάη του 1947.

Η Επιτροπή πληροφορεί τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και τους φίλους, πως Οι Θέσεις στα Πούλμαν ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ και δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης θέσεων. Όσοι ωστόσο θέλουν να συμμετέχουν στη μετάβαση στη Μακρόνησο μπορούν να το κάνουν μεταφερόμενοι με δικά τους μέσα μέχρι το Λαύριο και να επιβιβαστούν στο πλοίο που θα μας μεταφέρει απέναντι.

Η Επιτροπή πληροφορεί πως λόγω του ποδηλατικού γύρου των Αθηνών, που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 29 Μάη, το κέντρο θα είναι κυκλοφοριακά κλειστό από τις 7:00πμ, έως 12:00 το μεσημέρι. Ανοικτές θα είναι οι λεωφόροι Βασιλέως Κωνσταντίνου – ΑΝΟΔΟΣ- η λεωφόρος Πειραιώς και η Πλατεία Ομονοίας, καθώς και η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι η πρόσβαση στο σημείο αναχώρησης που είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, στην οδό Πατησίων, είναι ελεύθερη.

Για την επίσκεψη στη Μακρόνησο, την Κυριακή 29 Μάη. Πρέπει να ξέρουμε τα εξής:

Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν από το Μουσείο Αθήνας στις 8.00 π.μ. Ένα πούλμαν θα αναχωρήσει και από την πλατεία Καλογήρων την ίδια ώρα. Η ώρα αναχώρησης θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στην προκαθορισμένη ώρα, που δεν επιδέχεται καθυστερήσεις, στο Λαύριο. Επομένως πρέπει να είμαστε στο Μουσείο ένα τέταρτο πριν την αναχώρηση.

Το πέρασμα από το Λαύριο στη Μακρόνησο θα γίνει στις 9.30 π.μ. (στις 9.30πμ, θα ξεκινήσει το καράβι). Tο πέρασμα από το Λαύριο στη Μακρόνησο, θα γίνει με το φεριμπότ «Μαρμάρι», που ναυλώθηκε για τη μεταφορά και την επιστροφή μας, όλων μαζί ταυτόχρονα.

Θα πρέπει να προνοήσουμε να έχουμε μαζί μας: Νερό, καπέλο ή ομπρέλα, κλειστά παπούτσια εκδρομής κατάλληλα για βάδισμα σε χωματόδρομο.

Η αναχώρηση από το Μακρονήσι, θα γίνει στις 1.00μμ. Καθυστέρηση από την προκαθορισμένη ώρα θα σημαίνει, για τους αργοπορημένους, παραμονή στο νησί…

– Για τη μεταφορά στο Λαύριο με πούλμαν και από κει με πλοίο στη Μακρόνησο, επιστροφή στο Λαύριο και στη συνέχεια με πούλμαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η συμμετοχή είναι 20 ευρώ το άτομο. Για μαθητές και φοιτητές η συμμετοχή είναι 15 ευρώ.

Για όσους φτάσουν και φύγουν από το Λαύριο με δικό τους μεταφορικό μέσο, για το πέρασμα στη Μακρόνησο με το πλοίο και την επιστροφή στο Λαύριο, η συμμετοχή είναι 15 ευρώ το άτομο.

Επικοινωνία: στα τηλέφωνα: 6945892700 (Χρήστος Κάτσικας), 6946174427 (Δημήτρης Κουφοβασίλης) και 6974438720 (Αγγελική Φατούρου).

Κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα. Λογαριασμός: 66648000447 ή IBAN: GR4501106660000066648000447, δικαιούχος ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.

Σημειώνετε το όνομα ή τα ονόματα και στην αιτιολογία κατάθεσης: Μακρόνησος

Παρακαλούμε για να υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας στείλτε το email σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: contact@e-prologos.gr.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ