Το νοσοκομείο Σερρών βαριά νοσεί!
Το τελευταίο διάστημα λειτουργούσε με δυο αναισθησιολόγους μόνο(!) που αναγκάζονταν να κάνουν μέχρι και 15 εφημερίες τον μήνα για να καλύψουν εκτός των άλλων ΚΑΙ τις διασωληνώσεις στις Μ.Ε.Θ.!
Ο ένας υπέβαλε την παραίτησή του κι έτσι το Νοσοκομείο Σερρών θα λειτουργεί με μια αναισθησιολόγο! Το οποίο πρακτικά σημαίνει πως δεν μπορούν να γίνουν ούτε προγραμματισμένα ούτε έκτακτα χειρουργεία ούτε διασωληνώσεις! Να σημειωθεί πως στον νομό Σερρών είναι σχεδόν ανύπαρκτη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ως εκ τούτου στο Νοσοκομείο προστρέχουν περίπου 200.000 άνθρωποι του νομού!
Η κυβέρνηση των άριστων «αριστεύει» μεταθέτοντας την ευθύνη των θανάτων εξ ολοκλήρου στους μελλοθάνατους!

Ο θάνατος του εμποράκου είναι γεγονός!
Δεν νοσούν απλώς οι μικρές επιχειρήσεις και τα μικρομάγαζα στα χωριά, στα κεφαλοχώρια και στην πόλη των Σερρών – πεθαίνουν! Κι ενώ ο γαλάζιος περιφερειάρχης έλαβε (υποτίθεται) μέτρα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων, ενίσχυσε μόνο τις μεσαίες (για τα δεδομένα του νομού)!
Πώς το έκανε αυτό; -μα γνωρίζουν οι άριστοι τον τρόπο- βάζουν τέτοια κριτήρια ώστε να αποκλείονται οι φτωχοί από την αρχή, να μην υποβάλλουν ούτε καν αίτηση!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αποκλείστηκαν οι επιχειρήσεις που έχουν έξοδα κάτω από 10.000 ευρώ -δηλαδή οι περισσότερες!
Και με τούτα και με κείνα το περιβόητο πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» έγινε Α- διέξοδο για τους μικρούς και τους αυτοαπασχολούμενους!

… Κι ο θάνατος του φτωχού αγρότη ακολουθεί!
Φταίει η βροχή που έπεσε ……χωρίς να λάβει την άδεια των κυβερνητικών βουλευτών και των γαλάζιων αιρετών κι όχι τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν εδώ και πολλά χρόνια! Και πλημμυρίζουν τα χωράφια και πλημμυρίζει η πόλη και καταστρέφεται το βιoς των ανθρώπων…. και σταυροκοπιούνται οι άριστοι και δοξάζουν τον Ύψιστο που δεν είχαμε νεκρούς!

Η ΔΕΥΑ Σερρών… πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά!
Δαπανά πάνω από 16 εκ. για να τοποθετήσει τα λεγόμενα έξυπνα υδρόμετρα! Τα οποία θα ελέγχουν τις βλάβες και θα τις προλαβαίνουν, λέει. Καλό αυτό! Μόνο που η αναίρεση των βλαβών απαιτεί το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό, μα γι’ αυτό δεν γίνεται λόγος!
Αυτό που δεν λέει είναι ότι θα «κόβεται» το νερό από απόσταση! -το νερό του άρρωστου, του άνεργου, του φτωχού, αυτού που έλειπε, που ξέχασε, το νερό του σχολείου, του νοσοκομείου …… με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όπως ακριβώς λειτουργούν οι τράπεζες!
Έτσι λοιπόν όποιος δεν έχει να πληρώσει, θα διψάσει! Εν μέσω πανδημίας και με τον χάρο να κόβει βόλτες κυριολεκτικά (πάνω από 220 νεκροί λόγω covid19) και μεταφορικά η ΔΕΥΑ Σερρών «επενδύει» σε βάρος του φτωχού αντί να μειώσει την τιμή του νερού ώστε ο φτωχός να μην πει το νερό νεράκι!