Μέρες κορονοϊού κι ασταμάτητης κυβερνητικής προπαγάνδας

Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς δεν ακούς τίποτε άλλο. Αν πεις για ενημέρωση και ειδήσεις, ανύπαρκτες ή υποταγμένες στους προπαγανδιστικούς κανόνες και τις ανάγκες του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Ενταγμένες στο πλαίσιο μιας ασφυκτικής κυβερνητικής προπαγάνδας που προσποιείται πως ενδιαφέρεται για όσους «μένουν σπίτι» . Η πραγματικότητα διαφορετική και οι συνέπειές της τραγικές. Τίποτε δε σταμάτησε την αστική πολιτική, κανένα της στοιχείο δεν υποχώρησε.

Ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και η ρατσιστική βία δεν έχουν λογική

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και στο οποίο οπαδός του ΠΑΟΚ εμφανίζεται να αναγκάζει μετανάστη να κάνει τον σταυρό του και να προσεύχεται στα ελληνικά. Μέρες που έγινε μεγάλη κουβέντα για τον τρόπο που οι θρησκευόμενοι πολίτες αυτής της χώρας θα ασκήσουν ή όχι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, αν θα ανοίξουν οι ναοί, αν ο συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ επιτρέπεται ενώ στις εκκλησίες διώκεται…, σε τέτοιες μέρες έρχεται στο φως αυτό το βίντεο. Δε θα σταθούμε στη βασιμότητα του, αυτό είναι δουλειά άλλων να το πράξουν. Δε στεκόμαστε επίσης έκπληκτοι μπροστά σ’ αυτό το φαινόμενο -δεν είναι το πρώτο, δεν είναι το τελευταίο. Ας φέρει στο μυαλό του κανείς τα πράγματα αντίστροφα: ένας μουσουλμάνος να πιέζει έναν χριστιανό να προσευχηθεί στον Αλλάχ! Τι ντόρος θα είχε ξεσηκωθεί από φαιοκίτρινα στόματα, τι οχετός και δηλητήριο. Τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ένα παραμένει αλήθεια. Ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και η ρατσιστική βία δεν έχουν λογική.

Δρυός πεσούσης…

Είναι να μη δοθεί η ευκαιρία. Και τούτο το σύστημα που ζούμε φημίζεται για τις αρπαχτικές του διαθέσεις. Η ευκαιρία σήμερα, ο κορονοϊός και οι συνθήκες που δημιουργεί στο διάβα του. Δέκα χρόνια κρίσης δεν ήταν αρκετά για να ικανοποιηθεί το αρπακτικό. Συνεχίζει την αδηφάγα πορεία. Τούτες τις μέρες έρχονται να προστεθούν κι άλλοι άνεργοι και εξαθλιωμένοι, τραγικό συμπλήρωμα σε έναν μεγάλο κατάλογο. Πενήντα εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, σε σύνολο τετρακοσίων, είδαν τις συμβάσεις τους να αναστέλλονται. Η πρόεδρος του Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων στην ΟΛΘ ΑΕ και γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) επισήμανε ότι η ΟΛΘ ΑΕ προχώρησε στην αναστολή, εντασσόμενη στους ΚΑΔ των οικονομικών μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση! Είναι εντυπωσιακό το πώς ένα υποτιθέμενο μέτρο στήριξης οδηγεί σε τραγική κατάσταση δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Είναι ξεκάθαρο πως, όπως και να ονομάσουν τα σχέδια και τις αποφάσεις τους, έχουν στόχο προστασίας άλλους και όχι τα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Προστάτης των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων πάντα -και επί κορονοϊού- ο ίδιος ο οργανωμένος εργάτης κι οι μαζικοί, μαχητικοί αγώνες του.