Χιλιάδες δημοκράτες, αριστεροί και κομμουνιστές διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και κατήγγειλαν το νέο έγκλημα των Ισραηλινών.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στις 5 μμ στο μετρό της Πανόρμου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς.

Πριν από τις 5.30 ξεκίνησε μαζική πορεία από την Πανόρμου, βγήκε Κηφισίας και από εκεί με συνθήματα προχώρησε στην Ισραηλινή Πρεσβεία γύρω από την οποία υπήρχαν κλούβες, πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ και το γνωστό άρμα ρίψης νερού.

Οι διαδηλωτές Έλληνες και Παλαιστίνιοι περικύκλωσαν την Πρεσβεία και φώναζαν για ώρα συνθήματα καταδίκης του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζουν την ισραηλινή θηριωδία.
Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν:

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
«Έξω οι δολοφόνοι από τη Γάζα»
«Τρομοκράτες είναι οι σιωνιστές κι όχι οι Παλαιστίνιοι οι αγωνιστές»
«Στο Λίβανο, στη Γάζα, στη Μέση Ανατολή, μ’ αγώνες θα νικήσουν και πάλι οι λαοί»
«ΗΠΑ, Ισραήλ, φονιάδες των λαών»
«Οι Τούρκοι αγωνιστές και η Ιντιφάντα το δρόμο στους λαούς θα δείχνουνε για πάντα»
«Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Αμερικανών»
«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»

Λίγο πριν από τις 6 μμ η διαδήλωση άρχισε να μετακινείται από την Ισραηλινή Πρεσβεία για να επιστρέψει συντεταμένα εκεί που ξεκίνησε (Πανόρμου). Καθώς τα πρώτα τμήματα είχαν ήδη μπει ξανά στην Κηφισίας και βάδιζαν προς την Πανόρμου άρχισε η αστυνομική καταστολή. Μέσα σε λίγα λεπτά η Κηφισίας γέμισε δακρυγόνα ενώ ο γνωστός Αίαντας έριξε τόνους νερό στους διαδηλωτές.

Παρόλη την καταστολή το μεγαλύτερο μέρος της διαδήλωσης προχώρησε και έφτασε συγκροτημένο στην Πανόρμου με τα ΜΑΤ να ρίχνουν ασταμάτητα χημικά.