ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΗ ΜΑΖΙΚΗ – ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Καταγγελία για τις οργανωμένες επιθέσεις φασιστικού τάγματος εφόδου σε μέλη φοιτητικών συλλόγων

To M-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει απερίφραστα τις φασιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων σε κινητοποιήσεις τους, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, από ομάδα φασιστών, στις 28 και 29 Σεπτέμβρη.

Οι επιθέσεις ήταν, δολοφονικές, ενώ τα φασιστικά στοιχεία που επιτέθηκαν, είχαν συγκροτήσει τάγμα εφόδου, με καδρόνια, κράνη, κουκούλες, βόμβες κρότου-λάμψης, μολότωφ και μαχαίρια! Μάλιστα, σήμερα το πρωί, 29 Σεπτέμβρη, οι φασίστες είχαν την ανοχή της αστυνομίας, η οποία χτύπησε τον κόσμο που έκανε αντιφασιστική κινητοποίηση και όχι τη φασιστομάδα. Ακόμα, οι φασίστες μαθητές χτύπησαν συμμαθήτριες τους!

Οι επιθέσεις ήταν οργανωμένες, ενώ η χθεσινή ανακοίνωση του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής που τις χαιρετίζει, αποδεικνύει ότι έχει άμεση σχέση με τα γεγονότα, παρ’όλο που καταδικάστηκε, σχεδόν ένα χρόνο πριν, ως εγκληματική οργάνωση. Τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν ότι, παρά την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης, τα μέλη της ή οι παραφυάδες της υπάρχουν στην κοινωνία και ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τις αντιδραστικές πολιτικές που τον εκτρέφουν δεν πρέπει να σταματήσει. Στόχος των φασιστικών ομάδων είναι το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, το φοιτητικό κίνημα, οι αριστεροί αγωνιστές.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση των νοσοκομείων, κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία. Αντίθετα, πέρασε 150 νομοσχέδια, με τα οποία χτυπάει τα λαΪκά δικαιώματα σε υγεία-παιδεία-δουλειά-αξιοπρεπή ζωή. Στην εκπαίδευση πέρασε μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα, ενώ με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έκοψε 40.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για να περάσει αυτήν την πολιτική, η κυβέρνηση χαϊδεύει τα αυτιά του ακροδεξιού χώρου και των φασιστοομάδων.

Με τις αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών, με το χτύπημα των διαδηλώσεων, του λαϊκού κινήματος και τις χουντοαπαγορεύσεις, με τον συνολικό εκφασισμό της δημόσιας και πολιτικής ζωής, η κυβέρνηση δίνει αέρα στα πανιά των φασιστικών συμμοριών. Για αυτό ακριβώς, ο ακροδεξιός χώρος και πολύ περισσότερο οι φασίστες συμμορίτες και τα τάγματα εφόδου δεν πραγματοποίησαν ούτε μισή κινητοποίηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Αντίθετα, είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και το αποδεικνύουν στοχοποιώντας όποιον σηκώνει κεφάλι.

Το λαϊκό κίνημα έδωσε για χρόνια τη μάχη απέναντι στη Χρυσή Αυγή και κατάφερε να στείλει στελέχη και μέλη της στη φυλακή. Ωστόσο, ο αγώνας για την απομόνωση των φασιστών θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα πρέπει να συνδυάζεται με τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, για την απόκρουση και ανατροπή των αντιλαΙκών μέτρων.

Το φοιτητικό και το λαϊκό κίνημα έσπασε τις φασιστικές απαγορεύσεις την προηγούμενη περίοδο, κατάφερε να πετύχει νίκες, βγαίνοντας μαζικά στους δρόμους. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσει ο λαός και η νεολαία απέναντι στο φασισμό και στις αντιδραστικές πολιτικές που τον εκτρέφουν.

Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Θεσσαλονίκης)