«Μετά από 19 χρόνια αναμονής, η Εθνική Ανδρών βρίσκεται και πάλι στην ελίτ του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου χάντμπολ, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη πρόκριση στην τελική φάση του ΕURO για πρώτη φορά στην ιστορία της!» Μια είδηση που το παραπλανητικό προεκλογικό σκηνικό της περιόδου την υποβάθμισε σε επίπεδο μόνο αθλητικό . Ούτε και αυτή η κυβερνητική των «αρίστων» προπαγάνδα δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την πρόκριση. Καλύτερα όμως γιατί το χάντμπολ είναι αμόλυντο, «μυρίζει» και λίγο ερασιτεχνισμό, δεν έχει την πολλές φορές νοσηρή δημοφιλία και τζογαδόρικη παρουσία του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Από το 1922 που πρωτοπαίχτηκε στη Ελλάδα ο βίος του αθλήματος πέρασε διάφορα σκαμπανεβάσματα. Τη στιγμή αυτή το χάντμπολ καλλιεργείται σε περισσότερα από 140 σωματεία με γεωγραφική διασπορά σε όλη την Ελλάδα και έχει εγγεγραμμένους περισσότερους από 25.000 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών. Και εδώ βέβαια αξίζει να τονίσουμε τον ρόλο των καθηγητών φυσικής αγωγής και της σχολικής άθλησης που το προτείνουν στους νέους.

Έτσι η Ελλάδα θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, καθώς έκλεισε μία από τις 24 θέσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024 που θα διεξαχθεί στη Μέκκα του χάντμπολ, τη Γερμανία, το διάστημα 10-28 Ιανουαρίου.
Παρά το ότι η Εθνική υπέστη «γλυκιά» ήττα με 32-26 από την Ολλανδία στο Topsportscentrum του Άλμερε στην 6η και τελευταία αγωνιστική τής προκριματικής φάσης του ΕURO 2024, με την εξαιρετική παρουσία της στον όμιλο όπου συγκέντρωσε 6 πόντους και φυσικά τη σπουδαία νίκη με 32-28 στη Χαλκίδα επί της Ολλανδίας, κατέκτησε την 3η θέση και προκρίθηκε ως μία από τις τέσσερις καλύτερες 3ες όλων των ομίλων.