Στη Γη της Παλαιστίνης, απέναντι στην αποκτήνωση και τη βία των σιωνιστών, οι Παλαιστίνιοι υψώνουν το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης!
Η νίκη της Αντίστασης θα είναι νίκη των λαών του κόσμου!

Όσο η παλαιστινιακή Αντίσταση αντέχει, όσο στα ερείπια της Γάζας σμπαραλιάζεται ο μύθος του ανίκητου ισραηλινού στρατού και των υπερόπλων του, τόσο ο ισραηλινός φασισμός βυθισμένος στα αδιέξοδα και την απομόνωση, απογυμνώνεται και αποκαλύπτει στην ανθρωπότητα την κτηνώδη φύση του. Είναι πλέον βέβαιο. Η Αντίσταση, αγκαλιασμένη από ολόκληρο τον Παλαιστινιακό λαό, απο­δεικνύεται σκληροτράχηλη για το χαϊδεμένο παιδί του δυτικού ιμπεριαλισμού. Το πληγωμένο, από τα χτυπήματα της Αντίστασης, σιωνιστικό τέρας, απέναντι στο έπος του ηρωικού λαού της Γάζας επιστρατεύει τον γκεμπελισμό και τον τρόμο, ναζιστικά διαγ­γέλματα και πρακτικές, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν σε βία και βαρβαρότητα ακόμα και εκείνα του τρίτου ράιχ.


Αποτρόπαιες δηλώσεις, βία
και ανείπωτα εγκλήματα

Οι τελευταίες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών του Ισραήλ ξεπερνούν κάθε όριο σε θράσος, κυνισμό και κτηνωδία και είναι ενδεικτικές του πραγματικού περιεχομένου της απάνθρωπης σιωνιστικής θεωρίας. Που δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτει τις τραγικές ομοιότητες της με την ιδεολογία της άλλης «άριας φυλής», εκείνης του ναζισμού. Κάτω από την πίεση των γεγονότων και σε μια θεωρητικά κρίσιμη στιγμή, όπου το Ισραήλ και ο δυτικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ-ΕΕ-Βρετανίας καλούνται να απαντήσουν στους Διεθνείς Οργανισμούς στις κατηγορίες για γενοκτονία, ο ένας μετά τον άλλον, υπουργοί, βουλευτές και στρατιωτικά στελέχη «κελαηδούν» και με τις δηλώσεις τους επικυρώνουν ακριβώς την κατηγορία για γενοκτονία!

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, μπροστά στους ομολόγους του, ο Ισραέλ Κατζ, υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, παρουσίασε την πρότασή του για δημιουργία τεχνητού νησιού, με στόχο την μετεγκατάσταση (όσο και αν προσπαθούσε να το περιγράψει αλλιώς) των Παλαιστινίων της Γάζας! Η πρόταση για το νησί υπάρχει από το 2017 στο Ισραήλ, ενώ αυτή η δήλωση έρχεται σε συνέχεια των δεκάδων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών που προβάλλουν τη «μετεγκατάσταση» των Παλαιστινίων της Γάζας ως την επιδιωκόμενη «λύση». Ώστε, όπως προκλητικά καλούσε τους εποίκους στις 31/12 ο λαλίστατος υπουργός οικονομικών Μπενζαλέλ Σμότριχ από το ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού, όταν φύγουν οι Παλαιστίνιοι από την Γάζα, «να κάνουν την έρημο να ανθίσει». Για την οποία, τα κτηματομεσιτικά γραφεία και κατασκευαστική εταιρία του Ισραήλ ήδη φτιάχνουν μακέτες από παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες που θα χτιστούν εκεί για τους εποίκους! Σε απάντηση ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριγιάντ αλ-Μαλίκι, σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν χρειαζόμαστε κανένα νησί, ούτε φυσικό, ούτε τεχνητό. Θα παραμείνουμε στην πατρίδα μας. Η γη της Παλαιστίνης είναι δική μας, μας ανήκει και θα παραμείνουμε σε αυτήν».

Πιο ρεαλιστής σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο πεδίο των μαχών και την ανάγνωση του σθένους του Παλαιστινιακού λαού, ο ισραηλινός υπουργός «Ιεροσολύμων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Αμιχάι Ελιγιάχου επανέφερε στις 24/1, την πρόταση για ρίψη πυρηνικών στη Γάζα. Η πρόταση αυτή που επανέρχεται ξανά και ξανά από τα κυβερνητικά στελέχη του Ισραήλ, δεν έχει βέβαια και πολλά να προσφέρει στον πόλεμο ενάντια στους Παλαιστίνιους. Μάλλον κινδύνους για τους ισραηλινούς εγκυμονεί. Ήδη από τα τέλη Νοέμβρη οργανισμοί του ΟΗΕ διαπίστωναν ότι οι βόμβες που έχουν πέσει τη Γάζα ξεπερνούν σε ισχύ κατά πολύ αυτήν που έριξαν οι Αμερικάνοι στη Χιροσίμα. Σε κάθε περίπτωση, οι συνεχείς δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών του Ισραήλ για την εξάλειψη των Παλαιστινίων είναι αρκετές για να αποδείξουν την πολιτική γενοκτονίας που ακολουθεί, όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες το Ισραήλ στην Παλαιστίνη και δεν χρειάζεται σίγουρα κάποιο δικαστήριο για να το επιβεβαιώσει. Παρά όλα αυτά, εν μέσω μιας εξελισσόμενης γενοκτονίας, κατά παράβαση των κανόνων κάθε «δικαίου» και με τη διάπραξη αναρίθμητων εγκλημάτων κάθε είδους να πλημμυρίζουν τα ΜΜΕ ακόμη και της Δύσης, οι «ανθρωπιστές δημοκράτες» των κυβερνήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς και οι οργανισμοί τους, θεωρούν ότι «τα στοιχεία δεν επαρκούν»! Και μάλιστα χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, κατακρίνουν τη Νότια Αφρική για επιχείρηση «πολιτικής εκμετάλλευσης» του θεσμικού χάρτη του ΟΗΕ για τις γενοκτονίες!

Όλα αυτά συμβαίνουν, όταν με βάση και τους πλέον συγκρατημένους δυτικούς οργανισμούς οι, επισήμως καταγεγραμμένοι, νεκροί στην Γάζα ξεπερνούν τις 26.000, οι αγνοούμενοι (που θεωρούνται νεκροί) τις 8.000 και οι τραυματίες, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν καμία ουσιαστική ιατροφαρμακευτική συμβολή, τις 56.000. Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα βομβαρδισμένο χωράφι, καθημερινά ο σιωνιστικός στρατός δολοφονεί περισσότερους από 200 άμαχους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Όλοι σχεδόν οι Παλαιστίνιοι της Γάζας θεωρούνται πλέον εκτοπισμένοι, ενώ ο ισραηλινός στρατός καλεί πλέον τους εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους που τους οδήγησε στα νότια της Λωρίδας να απομακρυνθούν για να διεξαγάγει επιχειρήσεις. Λίγες ώρες μετά, επιτίθεται με πυραύλους, τανκς και ντρόουνς στις κατασκηνώσεις, όπως έγινε στις 24/1 στα περίχωρα του νοσοκομείου Νάσερ, αλλά και στα κτήρια του. Για μια ακόμη φορά ο σιωνιστικός στρατός χτυπούσε το πλήθος του κόσμου που προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή που βομβαρδιζόταν. Για μια ακόμη φορά στις 24/1, όπως και κάθε μέρα, χτύπησαν προσφυγικό καταυλισμό, για μια ακόμη φορά όπως κάθε μέρα, βομβάρδισαν νοσοκομεία και κέντρα του ΟΗΕ. Στις 24/1 σε βομβαρδισμό εκπαιδευτικού κέντρου του ΟΗΕ στην Χαν Γιουνίς, οι υπεύθυνοι της UNRWA (όσοι επέζησαν) είπαν ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση και ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον αριθμό των (εκατοντάδων σίγουρα) νεκρών που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα. Εκτός από τους βομβαρδισμούς, η έλλειψη στέγης, τροφής, νερού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οδηγεί σε χιλιάδες θανάτους, στην αποκλεισμένη λωρίδα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Κι όμως, οι υποκριτές της δύσης που, σε άλλη περίπτωση, μπορεί να ξεσηκώσουν σάλο για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ψάχνουν ακόμα τα… αποδεικτικά στοιχεία! Και μέχρι «να τα βρουν», συνεχίζουν να στηρίζουν, να εξοπλίζουν και με τα πλοία και τα αεροπλάνα τους να συμβάλλουν στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Η λίστα των ανείπωτων εγκλημάτων δεν έχει τέλος. Και αυτά δεν περιορίζονται μόνο στη Γάζα. Μετά και τις πρόσφατες θηριωδίες των εποίκων και όσο φουντώνει και οργανώνεται η αντίσταση και στην Δυτική Όχθη, οι σιωναζί ξεσπούν στην πιο άγρια βία και σε αυτή την περιοχή, φιλοδοξώντας να κάμψουν το σθένος των Παλαιστίνιων. Διαρκείς επιδρομές του στρατού, βομβαρδισμοί και δολοφονίες είναι η καθημερινότητα των Παλαιστινίων και σε αυτά τα κατεχόμενα κομμάτια γης. Αλλά και για τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται εντός των ορίων του επίσημου (σύμφωνα με τον ΟΗΕ) κράτους του Ισραήλ τα βασανιστήρια και οι διωγμοί είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την τελευταία απόφαση του δήμου της Ιερουσαλήμ, με βάση την οποία αυθαίρετα, υποχρεώνουν Παλαιστίνιους κατοίκους της πόλης να κατεδαφίσουν τα σπίτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων WAFA, περισσότεροι από 130 Παλαιστίνιοι ιδιοκτήτες σπιτιών στην Ιερουσαλήμ έχουν υποβληθεί σε αυτό το απάνθρωπο βασανιστήριο. Στις 22/1 ο ισραηλινός δήμος έδωσε διορία 24 ωρών στον Dirar Darwish να κατεδαφίσει με μια βαριά το σπίτι του, προκειμένου να μην το γκρεμίσουν οι υπηρεσίες του δήμου και του χρεώσουν το υπέρογκο κόστος. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι υποκριτές της Δύσης συνεχίζουν να στηρίζουν το Ισραήλ. Συνεχίζουν το κυνήγι μαγισσών και τα ανήθικα κηρύγματα περί αντισημιτισμού, ενάντια σε όσους διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή και συνενοχή τους σε αυτά τα εγκλήματα.

Ο Παλαιστινιακός λαός
με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα
γράφει σελίδες ηρωισμού!

Απέναντι σε αυτή την ατέρμονη κτηνωδία των σιωναζί, ο Παλαιστινιακός λαός υψώνει το ανάστημα των ανθρώπων. Αυτών των μεγάλων ανθρώπων της ιστορίας, που αγωνίζονται μέχρι τέλους για την ελευθερία τους. Έχει αγκαλιάσει την Αντίσταση, τη στηρίζει με κάθε τρόπο και υπομένει μαρτυρικά τις τεράστιες δυσκολίες. Στις εικόνες που έρχονται από την Γάζα, ανάμεσα στα ερείπια, στις βόμβες και στο αίμα, σε κάθε γωνιά φυτρώνει η ελπίδα. Φαίνεται στα χαμόγελα, στην πίστη, ακόμη και στις δηλώσεις μικρών παιδιών. 110 μέρες μετά, ο Παλαιστινιακός λαός αντέχει. Βγαίνει στους δρόμους και στις αγορές -σε ό,τι στέκει από αυτές-, συζητάει, οργίζεται, πεισμώνει, χτίζει κάστρα αλληλεγγύης, συνεχίζει τη ζωή του με μια απόφαση. Ότι αυτή θα αρχίζει και θα τελειώνει στη Γάζα! Το έπος στη Γάζα δεν το γράφουν μόνο αυτοί που κρατούν τα όπλα. Το γράφουν όλοι! Νέοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά. Κάθε μέρα που περνάει η θέλησή τους να νικήσουν το σιωνιστικό τέρας μεγαλώνει και γίνεται ο αιμοδότης της ακατάβλητης Αντίστασής τους.

Η Αντίσταση, την οποία -υποτίθεται- οι ισραηλινοί σβήνουν από το χάρτη, δυναμώνει! Κάθε μέρα γίνεται πιο αποτελεσματική. Οι ξυπόλητοι, διψασμένοι και πεινασμένοι της Γάζας στέκονται στα ίσια απέναντι στους πάνοπλους του κράτους τρομοκράτη της Μ. Ανατολής. Η Αντίσταση αντιμετωπίζει τον ισραηλινό στρατό και καταφέρνει χτυπήματα όπως αυτό στις 23/1, με το Ισραήλ να ομολογεί 24 νεκρούς στρατιώτες και δεκάδες σοβαρά τραυματίες, σε ενέδρα στην κεντρική Γάζα. Και αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το γενοκτονικό κράτος του Ισραήλ, που έχει μάθει εδώ και δεκαετίες ότι μπορεί με βόμβες και πυραύλους να εξοντώνει τους Παλαιστίνιους χωρίς κόστος. Για αυτό και δημιουργήθηκαν νέες αναταράξεις στη μάλλον εύθραυστη πολιτική και κοινωνική κατάσταση στο εσωτερικό του. Για αυτό και αντιγράφοντας από τους Ναζί τη συλλογική τιμωρία, στις 24 Γενάρη, βομβάρδισε τα πάντα στη Γάζα.

Η κατερειπωμένη Γάζα τρομάζει όλο και περισσότερο τους σιωνιστές και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Όσο και αν φαίνεται οξύμωρο, σε αυτά τα ματωμένα ερείπια μιας στενής λωρίδας Γης, σε αυτό το «έργο» της κατοχής, του αποκλεισμού και των αμέτρητων βομβών τους, δεν υπάρχει καμία απόδειξη της ισχύος τους. Η ερειπωμένη Γάζα στέλνει καθαρά το μήνυμα ότι «ο ιμπεριαλισμός είναι μια χάρτινη τίγρης». Ότι ο κατοχικός στρατός των σιωνιστικών τεράτων, όπως και πολύ όμοιοί του στο παρελθόν, είναι λίγος και θα αποδεικνύεται λιπόψυχος, μπροστά στη θέληση και την πίστη στη δύναμη του αγώνα ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Σε αυτόν τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού δεν έχει θέση η θλίψη. Δεν χωράει η απελπισία. Όταν τα παιδιά της Γάζας χαμογελούν, όταν επιστρέφουν χωρίς φαΐ από τα συσσίτια, αλύγιστα, έτοιμα να βγάλουν λόγους για την ελευθερία, οι λαοί του κόσμου το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αντλήσουν σθένος από αυτά για να βγουν στο δρόμο του αγώνα. Και αυτό κάνουν. Κόντρα στη βρομερή σιωνιστική προπαγάνδα που εκτοξεύει το Ισραήλ και η Δύση, οι λαοί του κόσμου πλημμυρίζουν τις πλατείες. Από τον ηρωικό λαό της Υεμένης που κάτω από τις βόμβες των ΗΠΑ και της Βρετανίας πραγματοποιεί συλλαλητήρια εκατομμυρίων, μέχρι τις Αραβικές χώρες και την Ιορδανία της ξενόδουλης μοναρχίας, οι λαοί αντλούν δύναμη από τα παιδιά της Γάζας και βγαίνουν στους δρόμους. Στην Ασία, στη Λατινική Αμερική, παντού. Μα ακόμα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, οι λαοί κόντρα στις κυβερνήσεις τους, απαντούν στην προπαγάνδα της γενοκτονίας, με μαζικά συλλαλητήρια.

Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, η δικαίωση του αγώνα του είναι και πρέπει να είναι υπόθεση των λαών όλου του κόσμου. Η νίκη της Αντίστασης δεν θα είναι νίκη μόνο για τους Παλαιστίνιους. Θα είναι μια νίκη των Παλαιστινίων για τους λαούς όλου του κόσμου. Επειδή θα είναι μια ήττα του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού. Επειδή το φως θα νικήσει το σκοτάδι! Επειδή οι άνθρωποι θα νικήσουν τα κτήνη.

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!
Νίκη στην Παλαιστινιακή Σημαία!