Στιγμιότυπο από την δημόσια παρέμβαση κλιμακίου της ΚΟ Πειραιά του Μ-Λ ΚΚΕ, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, ενάντια στον αντιλαϊκό φοροληστρικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Ένα μήνα μετά το δεύτερο λοκντάουν ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα καθεστώς εγκλεισμού, απαγορευτικών μέτρων, αστυνομικής βίας και καταστολής, που παρατείνεται μέχρι τις αρχές Γενάρη τουλάχιστον, με τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης να προπαγανδίζουν ότι η χώρα θα ανοιγοκλείνει τους επόμενους μήνες.

Μέσα σε αυτό το καθεστώς η πολιτική δράση, με πρόσχημα την πανδημία, βρίσκεται υπό δίωξη, όπως είδαμε με τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, το πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων στην επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, στην απεργία της 26ης Νοέμβρη και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη.

Το Μ-Λ ΚΚΕ, στέκεται σταθερά απέναντι στη γραμμή της «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας» που σημαίνει ανοχή και συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική, μια πολιτική που θέλει το λαό κλειδαμπαρωμένο στα σπίτια του, φοβισμένο και παραδομένο, την αστυνομία στους δρόμους να τρομοκρατεί και τη μεγαλοεργοδοσία να αλωνίζει. Το Μ-Λ ΚΚΕ κινείται σταθερά στην κατεύθυνση πως ο μόνος δρόμος για να σπάσει το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις, η ανάπτυξη του παρατεταμένου λαϊκού αγώνα που θα φράξει το δρόμο στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική! Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να δώσει ελπίδα και αγωνιστική προοπτική στην πάλη του λαού.

Καλεί το δημοκρατικό κόσμο να καταγγείλει τα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα όπως αποτυπώνονται στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, και να παλέψει ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.

Λιμάνι

Στα πλαίσια αυτά οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ, της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου απηύθυναν κάλεσμα στα σωματεία, στα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, στις ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή κινητοποίηση για τις ημέρες ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, στις 15 Δεκέμβρη, κλιμακώνοντας την απεργιακή κινητοποίηση της26ης Νοέμβρη.

Ενάντια στο κλίμα της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, τα συνδικάτα να οργανώσουν και κηρύξουν απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις της χώρας