Όλοι στην 24ωρη απεργία και στις κινητοποιήσεις της 26ης Νοέμβρη

Να φράξουμε το δρόμο στα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης

Εργαζόμενοι, άνεργοι

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρνούμενη να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, όχι μόνο έχει αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό μπροστά στην επιδημία αλλά προκλητικά χρησιμοποιεί την επιδημία σαν “ευκαιρία” για να περάσει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και σαν μέσο για να επιβάλει εκτεταμένες αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις.

Πριν λίγες μέρες, σε συνέχεια και κλιμάκωση του χουντικής έμπνευσης κυβερνητικού νομοθετήματος για τον αστυνομικό έλεγχο, τον περιορισμό και την απαγόρευση των “δημόσιων συναθροίσεων”, είχαμε την πρωτοφανή απαγόρευση του τριήμερου γιορτασμού του Πολυτεχνείου σε όλη την Ελλάδα, με μια κυβερνητική-αστυνομική απόφαση που θύμισε δικτατορικό διάταγμα. Στις 17 Νοέμβρη, μέρα τιμής της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση εξαπέλυσε μια άγρια αστυνομική τρομοκρατία και καταστολή. Βρήκε όμως απέναντι της το δημοκρατικό κόσμο που αρνήθηκε να υποταχθεί στην κυβερνητική απαγόρευση και κατέβηκε σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Βρήκε απέναντι της μια αγωνιστική λαϊκή απάντηση που στραπατσάρισε τα σχέδιά της και έδειξε πως η μαζική λαϊκή κινητοποίηση είναι εκείνη που μπορεί να αποκρούσει την επιδίωξη της κυβέρνησης της Δεξιάς να βάλει στο “γύψο” τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να πλήξει και τα εργατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα με το νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή: Με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τη λήψη αποφάσεων στα συνδικάτα, με τη δημιουργία μητρώων των μελών σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας, με τη νομιμοποίηση του εργοδοτικού λοκ-άουτ, με την ποινικοποίηση του δικαιώματος περιφρούρησης της απεργίας επιδιώκει να επιβάλει ένα καθεστώς που θα συνδυάζει την αδρανοποίηση των συλλογικών διαδικασιών, τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο των συνδικάτων και την ακύρωση του δικαιώματος της απεργίας με την σκληρότερη εργατική εκμετάλλευση (διευρυμένη ελαστικοποίηση του εργατικού ωραρίου με μεγάλη αύξηση του αριθμού των απλήρωτων εργατικών υπερωριών).

Μπροστά στον κίνδυνο να θέσει η κυβέρνηση στο “γύψο”και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το απεργιακό δικαίωμα, το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικάτα κήρυξαν για τις 26 Νοέμβρη 24ωρη απεργία.

Στην άγρια αντεργατική – αντιδημοκρατική – αντισυνδικαλιστική επέλαση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ανάγκη η 24ωρη απεργία της 26ης Νοέμβρη να γίνει μια μέρα μαζικής αγωνιστικής αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική:

  • Με την μαζική συμμετοχή στην απεργία!
  • Με την πραγματοποίηση μαζικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων εκείνη τη μέρα,σε όλη την Ελλάδα και κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας της κυβέρνησης!

Η ΕΡΓ.Α.Σ. απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα να προετοιμάσουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άλλα και στις εργατικές απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, που πρέπει έγκαιρα με αποφάσεις τους τώρα να εξαγγείλουν και να καθορίσουν να γίνουν σε όλη τη χώρα.

Καλεί όλες τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

  • Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα της απεργίας
  • Δουλειά και οικονομική στήριξη στους ανέργους
  • Όχι στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας, στην εκ περιτροπής, προσωρινή και μερική απασχόληση
  • Ενάντια στην επιβολή της τηλεργασίας
  • Όχι στην περικοπή των μισθών και των δώρων
  • Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας
  • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό
  • Κάτω οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία
  • Με μαζικούς αγώνες παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 26ης ΝΟΕΜΒΡΗ