Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα!

Η πολιτική του αυταρχισμού της κυβέρνησης δεν έχει τέλος για τους εργαζόμενους. Μετά το σύρσιμο των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών στα δικαστήρια από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, τη σκυτάλη πήρε τώρα η Διοίκηση του ΕΦΚΑ η οποία κατέφυγε στο Πρωτοδικείο για να καταστείλει την απεργία που κήρυξαν οι δύο Ομοσπονδίες (ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ) στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα η Διοίκηση πάτησε πάνω τις διατάξεις του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νόμου «Χατζηδάκη», που αφορούν στην χρονική προθεσμία των 4 ημέρων για την κήρυξη της απεργίας και του δημόσιου διαλόγου. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι κυβέρνηση και εργοδοσία επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα νέο γκρίζο τοπίο ακραίου αυταρχισμού και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν.

Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους υπερασπίζονται το στοιχειώδες και αυτονόητο δικαίωμά τους στην άδεια που περικόπτεται και καταπατάται βάναυσα με εντολή Χατζηδάκη. Επικαλούμενος δήθεν την ανάγκη να εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις, έδωσε εντολή να απαγορευτούν και να ανακληθούν όλες οι άδειες των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Στην πράξη ο Χατζηδάκης και η κυβέρνηση επιχειρούν με λασπολογία, αυταρχισμό και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους να συγκαλύψουν την αποκλειστικά δική τους ευθύνη για το διαχρονικό χάλι που επικρατεί στα υποστελεχωμένα ασφαλιστικά ταμεία.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υποσχόταν, δια στόματος Βρούτση, πως οι συντάξεις θα εκδίδονταν την επόμενη ημέρα με «ένα κλικ»! Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία, αδιέξοδο και απόγνωση αφού αναμένουν για μήνες την έκδοση της σύνταξής τους. Ακόμα θυμίζουμε πως ο Χατζηδάκης, θιασώτης των πιο νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης, πριν από λίγους μήνες ψήφισε ρύθμιση που ανέθετε σε ιδιώτες λογιστές την έκδοση των συντάξεων αναμασώντας το ίδιο επιχείρημα της «επιτάχυνσης των διαδικασιών» σαν τον προκάτοχό του, που οδηγήθηκε σε παταγώδη αποτυχία.

Αυτή την πολιτική της εγκατάλειψης, της διάλυσης και της ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης θέλει να συγκαλύψει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους συνταξιούχους καταδικάζοντάς τους να ζουν με επιδόματα – φιλοδωρήματα αντί για σύνταξη και σε καθεστώς αέναης ομηρίας. Γι’ αυτό από τη μια μεριά καταφεύγει στα δικαστήρια καταστέλλοντας την απεργία των εργαζομένων και από την άλλη ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό για να στρέψει τους προβολείς των ευθυνών πάνω τους, να τους φορτώσει όλο το βάρος για το κατάντημα του ΕΦΚΑ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ΕΡΓ.Α.Σ καταγγέλλει απερίφραστα τη νέα κυβερνητική επιχείρηση ποινικοποίησης και καταστολής της απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Εκφράζει την αλληλεγγύη της τους εργαζόμενους και απαιτεί να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματά τους.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους αγώνες, την απεργία!

Να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία!

22 Δεκεμβρίου 2021

ΕΡΓ.Α.Σ