Πλατεία Νέας Σμύρνης

Εξόρμηση στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο κλιμάκιο της Κ.Ο. Νοτιοανατολικών Συνοικιών του Μ-ΛΚΚΕ ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Με τραπεζάκι, προκηρύξεις, σημαίες, αφίσες, πανό και ντουντούκα έδωσαν σήμερα το μεσημέρι άλλο χρώμα στην κατάμεστη πλατεία της Νέας Σμύρνης καλώντας για πανεργατικό μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εκατοντάδες προκηρύξεις μοιράστηκαν ενώ άνοιξαν και συζητήσεις με κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στην πλατεία και ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα σε μια περίοδο που αμφισβητούνται κατακτήσεις χρόνων.

Γιατί γίνεται κατανοητό ότι με το αντεργατικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να τσακίσει βασικά δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν μέσα από πολύχρονους, αιματηρούς αγώνες.

Επίσης γίνεται κατανοητό από ολοένα και περισσότερους ότι οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα κρατούν τους εργαζόμενους στο σκοτάδι και την αδράνεια απέναντι σε ένα πολύ βαρύ εργασιακό και συνδικαλιστικό χτύπημα που είναι έτοιμη να τους καταφέρει η κυβέρνηση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ τόνισε από την ντουντούκα ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να ξεπεραστεί και οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες να ξεκινήσουν μαζικό αγώνα και να μην εγκλωβισθούν στην χωρίς αποτέλεσμα πρακτική μιας κινητοποίησης της τελευταίας στιγμής, όταν το νομοσχέδιο θα είναι ήδη έτοιμο στη Βουλή για ψήφιση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ κινείται σταθερά στην κατεύθυνση πως ο μόνος δρόμος για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι ο πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός, ο παρατεταμένος λαϊκός αγώνας που θα φράξει το δρόμο στην αντιλαϊκή πολιτική! Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να δώσει ελπίδα και αγωνιστική προοπτική στην πάλη του λαού.

Λαϊκή αγορά στο Χαλάνδρι

Ηλεκτρικός Πειραιά

Πετρούπολη

Παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου η ΚΟ Δυτικών Συνοικιών του Μ-Λ ΚΚΕ.

Μέλη του κόμματος και της νεολαία με τραπεζάκι αφίσες και πανό κάλεσαν τον κόσμο να παλέψει ενάντια στη πολιτική της φτώχεια και της τρομοκρατίας. Εκατοντάδες προκηρύξεις μοιράστηκαν στην γύρω περιοχή καθώς και στην λαϊκή αγορά, καλώντας σε πανεργατικό αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.