Μετά τις αλλεπάλληλες «ρήξεις», «ανατροπές» και «αντεπιθέσεις» επί ελληνικού εδάφους «Με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για Πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»!

Μετά τις αλλεπάλληλες «ανυπακοές», «ρήξεις», «ανατροπές» και «αντεπιθέσεις» που το ΚΚΕ έχει κηραύξει επί ελληνικού εδάφους, τώρα, εν όψει ευρωεκλογών, καλεί και σε μια «Πανευρωπαϊκή αντεπίθεση», καλλιεργώντας μια σειρά νέων κοινοβουλευτικών αυταπατών. Τώρα τι είδους «αντεπίθεση» είναι αυτή, με ποιους συσχετισμούς και με ποιους συμμάχους, αφού τα περισσότερα αδελφά κόμματα δεν αμφισβητούν το ευρωπαϊκό μόρφωμα και η ΕΕ κινείται σε διασπαστική ή ακροδεξιά κατεύθυνση, εκείνο που μπορεί να καταλάβει κανείς είναι ότι μιλάμε πάλι για τα ποσοστά και τα …«ψηφαλάκια».

Είδαμε το είδος των «αντεπιθέσεων» εντός Ελλάδας.

Για τον κατώτατο μισθό, 908€ βασικό μισθό προτείνει η ΓΣΕΕ, 900€ το ΚΚΕ, όταν το 2008 ζητούσε 1400€. Στην ΑΔΕΔΥ οι προτάσεις τους για το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, παρά τα «μεγάλα λόγια», δεν διαφοροποιούνται από εκείνες των παρατάξεων που καταγγέλλουν.

Με τα πολυσέλιδα πλαίσια και τα ξεχωριστά συντονιστικά συνέβαλαν στη διάσπαση των φοιτητικών κινητοποιήσεων και πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, εκείνοι κήρυτταν ότι «οι φοιτητές είναι ήδη νικητές».

Πέρυσι, όταν ο κόσμος κατέβηκε κατά εκατομμύρια στους δρόμους, για το έγκλημα στα Τέμπη, αντί για κλιμάκωση του αγώνα, «έκλεισαν» μαζί με τους άλλους τις κινητοποιήσεις, γιατί έπρεπε να πάμε στις εθνικές εκλογές, ενώ φέτος η πρότασή τους για εξεταστική επιτροπή, που θα εξέταζε τις ευθύνες από το 1997 μέχρι σήμερα, αποτέλεσε «το σωσίβιο και το άλλοθι» για τη ΝΔ, για διάχυση ευθυνών, για τον εξαγνισμό του Κ. Καραμανλή και την συγκάλυψη του εγκλήματος.

Μαζί με τους αγροτοπατέρες της ΝΔ, «έκλεισαν» τις «ευπρεπείς», «λελογισμένες» κατά τον Μητσοτάκη, κινητοποιήσεις των αγροτών, χωρίς να έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα βασικά αιτήματά τους και «είδαν» κι εδώ ότι «οι αγρότες έφυγαν με το κεφάλι ψηλά».

Σε όλες βέβαια τις περιπτώσεις παρέπεμψαν στις γνωστές «πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις». Εκτός κι αν «αντεπιθέσεις» είναι οι εντυπωσιοθηρικές ενέργειες των «παλικαριών» του ΠΑΜΕ, οι συναυλίες και η …αύξηση των εκλογικών ποσοστών.

«Να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ» διαλαλεί το ΚΚΕ. Τα δεσμά σημαίνουν δεσμοφύλακες και οι δεσμοφύλακες προϋποθέτουν υπακοή σε κάποια αφεντικά-προστάτες, πράγμα που σημαίνει «εξάρτηση» από κάπου, αλλά πού να τολμήσει το ΚΚΕ να αναφέρει τη απαγορευμένη αυτή λέξη, αφού κατ’ ευθείαν οδηγεί στην εξοβελιστέα θέση για «Εθνική Ανεξαρτησία», θέση -κατά το ΚΚΕ- «υπό ξένη σημαία». Άλλωστε από τη θέση «ενάντια στις αρνητικές συνέπειες από την ένταξη στην ΕΟΚ» τη δεκαετία του 1980, τη μεταγενέστερη θέση «για αποδέσμευση από την ΕΕ», ζητάνε «να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ», αλλά αποφεύγουν να θέσουν την ξεκάθαρη θέση «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ», γιατί ακριβώς μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Καλούν μάλιστα για την «Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των Εργατών, των Αγροτών, των Λαών».

Έχουν ξεχάσει εκείνες τις μεγάλες αλήθειες του Ουλιάνοφ Λένιν, του δάσκαλου του παγκόσμιου προλεταριάτου, για την ανισόμετρη ανάπτυξη του καπιταλισμού, για τις λίγες ιμπεριαλιστικές χώρες και τις πολλές εξαρτημένες, για την εξέλιξη της επανάστασης ανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξης της κάθε χώρας, για τη δυνατότητα νίκης της επανάστασης σε μια χώρα. Μετά μάλιστα την καπιταλιστική παλινόρθωση, που εκείνοι υμνούσαν μέχρι χθες, όταν το παγκόσμιο κομμουνιστικό-λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση, εκείνοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις σαλπίζουν για την «Ευρώπη των λαών», καταλήγοντας ουσιαστικά στη θέση για την «πανευρωπαϊκή» ή «παγκόσμια επανάσταση», για τις «Ενωμένες Πολιτείες τις Ευρώπης», που ο Λένιν θεωρούσε αδύνατες καπιταλιστικές ή και σοσιαλιστικές.

Υπερεπαναστατική αμετροέπεια, υπεραριστερή λογοκοπία, βολονταρισμός και στο βάθος μια ρεφορμιστική, συμβιβαστική, ηττοπαθής γραμμή, κοινοβουλευτικές αυταπάτες, τα εκλογικά ποσοστά και ο τροτσκισμός.