Έγιναν, την Τρίτη 21/11, οι εκλογές στην Αθήνα για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ με τις οποίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανάδειξης του ΔΣ της ένωσης. Οι εκλογές έγιναν τμηματικά, αφού προηγήθηκαν στα τοπικά παραρτήματα και ολοκληρώθηκαν με αυτές της Αθήνας.

Η διαδικασία αυτή έγινε για πρώτη φορά αφού για πρώτη φορά συγκροτήθηκαν τα τοπικά παραρτήματα. Για πρώτη φορά λοιπόν λειτούργησαν παραρτήματα στις επαρχιακές πόλεις Πάτρα, Λάρισα, Μεσολόγγι, Πύργο και Καλαμάτα. Στα παραρτήματα ψήφισαν περίπου 150 συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.

Το βήμα αυτό αναμφίβολα είναι θετικό και πρέπει να συνεχιστεί. Είναι γεγονός ότι ένα πρωτοβάθμιο πανελλαδικό σωματείο (Ένωση) έχει μεγάλες δυσκολίες, όμως τα πρώτα βήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. Με τη συμμετοχή και των παραρτημάτων αυξήθηκε σημαντικά η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.

Στις εκλογές συμμετείχε και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αγωνιστική Παρέμβαση με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά για τον Όμιλο, αφού αύξησε τις δυνάμεις του πάνω από δυόμισι φορές, όπως φαίνεται και από τον πίνακα που δημοσιεύουμε παρακάτω. Ο Ε.Ο. εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο στο ΔΣ και έναν στην Ε.Ε. της ΠΕΣΕΚ.