Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 8 Μαρτίου εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ στην πόλη της Βέροιας, με θέμα ελληνοτουρκική κρίση, αλλαγή συνόρων, προσφυγικό. Στην πρόσκληση της Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ, σε μία δύσκολη συγκυρία ανταποκρίθηκαν συναγωνιστές και δημοκρατικοί πολίτες της περιοχής μας.

Οι εξελίξεις και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, οι πρόσφυγες και μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που διεξάγονται εδώ και χρόνια στην περιοχή, η πολιτική Τουρκίας – Ερντογάν και η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ , αποτέλεσαν το θέμα της εισηγητικής ομιλίας και της συζήτησης που επακολούθησε. Για το Μ-Λ ΚΚΕ είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως εχθρός του λαού και της χώρας δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση ο πρόσφυγας κι ο μετανάστης που οδηγείται κυνηγημένος, ψάχνοντας για ελπίδα και φως στη ζωή του. Εχθρός του λαού μας, όπως και των προσφύγων-μεταναστών, δεν είναι άλλος από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους, οι οποίοι με τους πολέμους που εξαπολύουν εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση.

Από την ομιλία και τις τοποθετήσεις αναδείχτηκαν οι λεπτομέρειες όλων των γεγονότων που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες , καθώς και η ανησυχία για τη μετατροπή της χώρας σε περίφρακτο φρούριο, αποθήκη ψυχών από τους ίδιους τους δήμιους των λαών, που έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τους κατατρεγμένους της γης ως «εισβολείς» κι εχθρούς. Έγινε φανερή επίσης η ανάγκη να δυναμώσει η αντιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες και να αντιμετωπιστεί το κλίμα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, εθνικισμού και φασισμού που απλώνεται στη χώρα, να αποκαλυφθεί στα πλατιά στρώματα λαού και εργατικής τάξης ο ψευτοπατριωτικός χαρακτήρας και η πατριδοκαπηλεία όσων σήμερα κραυγάζουν ενάντια στον «εχθρό» πρόσφυγα ενώ απέναντι σε πραγματικούς εχθρούς και αντιπάλους σιωπούν.

Στην πάλη αυτή το Μ-Λ ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι παρών.

Κ.Ο. Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ
Βέροια 8 Μαρτίου 2020