Το 8ο Κάμπινγκ της Πορείας πλησιάζει! Με τις θέσεις δωματίων στο χώρο του κάμπινγκ να έχουν ήδη κλείσει, καθώς και αρκετά δωμάτια στο Δρέπανο και την Ηγουμενίτσα να έχουν κρατηθεί από συναγωνιστές και φίλους της Πορείας, η αυξανόμενη προσέλευση οδήγησε στην ενοικίαση λεωφορείου προς και από το Δρέπανο για τη μεταφορά μας στο κάμπινγκ. . Για κρατήσεις θέσεων είτε για άφιξη είτε για αναχώρηση από το κάμπινγκ με το πούλμαν οι ενδιαφερόμενοι καλούν στο τηλέφωνο 6972002238 (Σπύρος).

Ταυτόχρονα, οι συναγωνιστές και οι φίλοι της Πορείας προετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα, τόσο στο πολιτικό περιεχόμενο, όσο και σε ό,τι αφορά στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, ώστε το φετινό κάμπινγκ της Πορείας να αποτελέσει έναν ιδανικό πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους! Ειδικότερα, στο 8ο Κάμπινγκ θα λάβουν χώρα δύο εκδηλώσεις, μία για τις πολιτικές εξελίξεις μετά και την πανδημία του κορονοϊού και μία για το περιβάλλον με αφορμή και τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ, καθώς και τις λαϊκές αντιστάσεις που ορθώθηκαν απέναντί του, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ηπείρου. Η τρίτη εκδήλωση που θα λάβει χώρα αφορά στον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ και ιδιαίτερα στη μεγαλειώδη μάχη που δόθηκε στην Μουργκάνα, όπου και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη. Επίσης, η δεύτερη εκδρομή θα γίνει στον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης και θα κλείσει με περίπατο στον εξαιρετικά όμορφο ποταμό του Αχέροντα. Στο κάμπινγκ θα πραγματοποιηθούν επίσης θεματικές συζητήσεις για το μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα, ενώ θα διεξαχθούν και τα καθιερωμένα αθλητικά τουρνουά. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με φόντο τον έναστρο ουρανό με τίτλο «Γραμμένο στ’ αστέρια» με άξονες την αστροπαρατήρηση, τη μυθολογία, και πολλά ακόμη. Επιπρόσθετα, το μουσικό σχήμα της Πορείας επιλέγει φέτος να παρουσιάσει κομμάτια από το πολύτιμο έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου. Ένα πλούσιο έργο που συνοδεύει τους αγώνες του προοδευτικού, δημοκρατικού και αριστερού κινήματος. Ένα έργο που εξυμνεί τους αριστερούς, κομμουνιστές και δημοκράτες ήρωες εξόριστους της Μακρονήσου. Ένα έργο που ανέδειξε το μεγάλο ποιητή της θάλασσας, Ν. Καββαδία, και τον σύστησε στο λαό με μελωδίες που ταξιδεύουν μέχρι και σήμερα το νου. Η Πορεία τιμά το έργο αυτό που εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει το λαό μας.

Το 8ο Κάμπινγκ, ακολουθώντας την επιτυχημένη «παράδοση» προηγούμενων ετών και έχοντας την άποψη ότι ο πολιτισμός και δη το θέατρο «θρέφουν» τον νου και την ψυχή, οργανώνει για άλλη μία χρονιά θεατρική βραδιά. Η θεατρική ομάδα του Σήματος από την Αθήνα, της Πυξίδας από την Θεσσαλονίκη και της Σφήνας από τα Γιάννενα δουλεύουν πυρετωδώς για να παρουσιάσουν μία βραδιά με τρία θεατρικά έργα. Το κλασσικό αριστουργηματικό θέατρο του Μπρέχτ θα συναντήσει το σύγχρονο θέατρο σε έναν συνδυασμό που ελπίζουμε να μείνει αξέχαστος.

Φυσικά δε θα λείψουν τα καθιερωμένα πάρτι στην παραλία, καθώς και τα γλέντια, τα οποία φέτος θα πλαισιώσουν το συγκρότημα «Καθ’απαγόρευση» από την Αθήνα, καθώς και μουσικό παραδοσιακό σχήμα από την περιοχή, το οποίο και θα κλείσει το κάμπινγκ με τραγούδια και χορούς!