Υπό αφόρητες εργοδοτικές πιέσεις και εκβιασμούς, εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο καταφέρνουν να υψώσουν τη φωνή και το ανάστημά τους, διοργανώνοντας απεργίες και μαζικές κινητοποιήσεις.
Με κεντρικό σύνθημα «Basta!» οι Ισπανίδες καμαριέρες στον κλάδο του τουρισμού διοργάνωσαν απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου. Σε έναν κλάδο όπου οι απάνθρωπες συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης αποτελούν κανόνα, οι εργαζόμενες υψώνουν το ανάστημά τους, ζητώντας τα αυτονόητα.
Σε απεργία κατέβηκαν και οι διανομείς των μεγάλων πολυεθνικών Amazon, Uber, Deliveroo και take eat easy, στη Γαλλία, ως συνέχεια των διαμαρτυριών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος είναι να αντισταθούν από κοινού στις πολυεθνικές που επωφελούνται από την απουσία συνδικάτων.
Το «Τσουνάμι της Εκπαίδευσης» «σάρωσε» τη Βραζιλία, καθώς μαζικές διαδηλώσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών έλαβαν χώρα σε περισσότερες από 150 πόλεις. Ο εκπαιδευτικός κόσμος ξεσηκώθηκε προς υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο του ακροδεξιού Μπολσονάρου.
Απεργίες πραγματοποίησαν ακόμη οι πιλότοι των Ryanair και British Airways, σε Ιρλανδία και Βρετανία. Η Ryanair είναι γνωστή για την αντεργατική πολιτική της και τις απειλές που εξαπολύει συχνά πυκνά.
Αλλά και στο Κατάρ, οι σύγχρονοι «δούλοι» στις κατασκευές και τον οικιακό τομέα ξεσηκώθηκαν ενάντια στην υπερεκμετάλλευση και το βάρβαρο σύστημα «kafala» που μετατρέπει κυριολεκτικά χιλιάδες εργαζόμενους σε ιδιοκτησία των αφεντικών τους.