Στην πλήρη απαξίωση οδηγεί η κυβερνητική πολιτική το νοσοκομείο Λαμίας, αφού τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αποχωρήσει 40 (!) γιατροί χωρίς να αντικατασταθούν.

Τελευταία επεισόδια αυτής της κατρακύλας είναι ότι:

Η Παιδιατρική κλινική δουλεύει πλέον με 2 ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι αφού έφυγε ο ένας παιδίατρος.

Η Πνευμονολογική κλινική, που είναι και η πιο κρίσιμη για τη διαχείριση της πανδημίας, πρακτικά λειτουργεί με έναν γιατρό την ώρα που τα κρούσματα αυξάνουν, όπως και οι εισαγωγές τόσο στις κλίνες Covid όσο και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Η Ουρολογική βάζει λουκέτο αφού ο ένας γιατρός συνταξιοδοτείται και ο άλλος αποχωρεί.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) λειτουργεί με 4 γιατρούς όταν τα προηγούμενα χρόνια είχε 11.

Το Ακτινολογικό υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης την ώρα που θησαυρίζουν τα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα της Λαμίας.

Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα κρίσης και παρακμής του νοσοκομείου η κυβέρνηση επιμένει να παίρνει μέτρα που τα διαιωνίζουν και τα επιδεινώνουν, στρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ως «λύσεις» προκρίνονται οι συγχωνεύσεις κλινικών, όπως της Παθολογικής και της Πνευμονολογικής (με ενδεχόμενη ένταξη και της Ογκολογικής) καθώς και η επέκταση του καθεστώτος της παροχής ιατρικών υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς με «μπλοκάκι».

Μάλιστα είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να προταθεί αυτός ο τρόπος στελέχωσης ακόμη και σε γιατρούς του νοσοκομείου που αποχώρησαν ή αποχωρούν, για να ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη!

Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποκλειστικό «προνόμιο» του νοσοκομείου Λαμίας. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τα φαινόμενα αυτά απαντώνται σε όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας και είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής.