Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση των ικαριωτών στην συγκέντρωση που κάλεσαν στο Νοσοκομείο Ικαρίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων. Η μεγάλη, δεδομένων των συνθηκών, συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ, είναι ενδεικτική της αντίθεσης του κόσμου με το νέο lock down που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και αποδεικνύει πόσο διαφορετικό είναι πλέον το κλίμα σε σχέση με την περίοδο του Μάρτη. Η συγκέντρωση υπήρξε για το νησί το πρώτο γεγονός, οργανωμένης αντίστασης και καταδίκης της πολιτικής της καραντίνας και της κοινωνικής φίμωσης.

Οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ, όπως και οι συναγωνιστές και οι φίλοι της Πυξίδας, όλες τις προηγούμενες μέρες κινήθηκαν ιδιαίτερα δραστήρια για την επιτυχία της συγκέντρωσης. Στην συγκέντρωση μοιράστηκε η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ, όπως και του Εκπαιδευτικού Ομίλου για το 2ο lock down και για το κλείσιμο των σχολείων. Ιδιαίτερα θετικά αποτιμήθηκε και η έκδοση «έκτακτου παραρτήματος» της Πυξίδας το οποίο μοιράστηκε πλατιά στην συγκέντρωση. Από την πλευρά της Πυξίδας στην συγκέντρωση τοποθετήθηκε ο σ. Βασίλης Πετράκης, καταδικάζοντας την αδιέξοδη και εγκληματική κυβερνητική πολιτική της καραντίνας, της καταστολής και των απαγορεύσεων, αναδεικνύοντας την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, προβάλλοντας επιτακτικά τη θέση της αγωνιστικής αναμέτρησης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, σήμερα.

Ήδη δόθηκαν τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού στις 17 Νοέμβρη, αλλά και στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 26 του μήνα