Από την Παρασκευή (7/1) δεν διενεργούνται PCR test στην Ικαρία. Δεν υπάρχουν τεστ ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στη δομή του ΕΟΔΥ. Δύο χρόνια μετά και εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας δεν υπάρχουν ούτε καν test!

Κωμικοτραγικά τα όσα συμβαίνουν εδώ και μέρες στο νησί. Όσοι βγαίνουν θετικοί σε έλεγχο rapid περιμένουν τηλέφωνο από τον ΕΟΔΥ… ώστε όταν έρθουν τα PCR να πάνε για επιβεβαίωση.

Οι μέρες όμως περνούν και τα PCR δεν έρχονται. Και ειδικά για όσους νοσούν και είναι ανεμβολίαστοι, το PCR είναι προϋπόθεση για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης. Το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι μετά από πολλές μέρες θα βγει θετικό…

Προκλητικές και οι απαντήσεις των υπευθύνων. Διεγνωσμένη θετική με ράπιντ, απευθύνθηκε στην διοικήτρια του Νοσοκομείου για την έλειψη PCR. Όταν της είπε ότι μπορεί το PCR μετά απο μέρες να βγει αρνητικό, οπότε δεν θα έχει νόημα, η απάντηση της διοικήτριας ήταν… «Αν βιάζεστε μπορείτε να πάτε ιδιωτικά!»

Τόσο απλά. Λές και είναι θέμα και πρόβλημα του ίδιου του ασθενή… αυτό που προβλέπουν τα κρατικά πρωτόκολλα για την έκδοση πιστοποιητικών νόσησης.

Δεν υπάρχουν ούτε test λοιπόν. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα πίσω από την άθλια προπαγάνδα που συνεχίζει να παρουσιάζει μια ατσαλάκωτη κυβέρνηση και ένα υπεύθυνο επιτελικό κράτος.

Δεν υπάρχουν test όχι γιατί το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί… Αλλά επειδή λειτουργεί άριστα. Το απέδειξαν. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο η πορεία της πανδημίας. οϋτε το αν και πόσοοι θα πεθάνουν. Τους ενδιαφέρει μόνο η επιβολή των αντιδραστικών σχεδιασμών τους. Τους ενδιαφέρει μόνο η παραπέρα διάλυση του ΕΣΥ προς όφελος πάντα των αδίστακτων συμφερόντων της αγοράς.

Τους ενδιαφέρει μόνο να εμπεδωθεί ότι… όποιος «βιάζεται» πάει ιδιωτικά…