Ο ΣΥΡΙΖΑ φούσκωσε τα πανιά της δεξιάς που προετοιμάζεται για νέα αντιλαϊκή επίθεση

1.Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, εκφράζοντας τη συσσωρευμένη αγανάκτηση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας, απο­δοκίμασε στις ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μάη την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας την σε μεγάλη εκλογική και πολιτική  ήττα.

Ξεπερνώντας τις κάλπικες δημαγωγίες περί «δίκαιης ανά­πτυξης» και «εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια», καθώς και τον εμπαιγμό του «κοινωνικού μερίσματος» και της λεγόμενης «13ης σύνταξης», πεντακόσιες ογδόντα χιλιάδες ψη­φο­φόροι που είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015, αποδεσμεύτηκαν από την επιρροή του.
Οι ευρωεκλογές προσέλαβαν το χαρακτήρα μιας οξύτατης, διχαστικής εσωτερικής αντιπαράθεσης ανά­μεσα στους δυο βασικούς πυλώνες του αστικού πολιτικού συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που καθόρισε τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και υ­ποχρέωσε τον Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης πόλωσης και αστάθειας, προδιαγράφοντας πιο έντονες και οξυμμένες πολιτικές αναμετρήσεις την αμέσως επόμενη περίοδο μπροστά στις επερ­χόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μάη είναι αναμφίβολα δυσμενές για τα λαϊκά συμφέροντα και το λαϊκό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Γιατί σημειώνεται μετά από μια μακρά περίοδο εφαρμογής μιας αντιλαϊκής και υποτελούς πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αμαύρωσε και δυσφήμισε τις αξίες και τα οράματα της Αριστεράς, και μετατόπισε σε πιο δεξιά κατεύθυνση το πολιτικό σκηνικό, ξεπλένοντας την πολιτική της ΝΔ και ανοίγοντας το δρόμο για την επάνοδό της στην κυβερνητική εξουσία, που διακηρύσσει σε όλους τους τόνους τη βαθιά αντιδραστική της πολιτική.

Στην τελευταία πενταετία ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε στην κυρίαρχη πολιτική δύναμη, το στυλοβάτη του αστικού πολιτικού συστήματος για το αποτελεσματικό πέρασμα των αντιλαϊκών μνημονίων  και ταυτόχρονα το “αριστερό” ανάχωμα που ήρθε να νομιμο­ποιή­σει στη συνείδηση ενός δημοκρατικού και αριστερού κόσμου τα μνημόνια με αριστερά εύσημα και να γίνει το “ζωντανό παράδειγμα”, έτσι ώστε τα ιμπεριαλιστικά  επιτελεία να εδραιώσουν  στη συνείδηση  των λαϊκών μαζών τα αντιδραστικά τους ιδεολογήματα πως η πολιτική των μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ  είναι “μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονταν  πριν γίνει κυβέρνηση σαν ο εκφραστής των προσδοκιών του εργαζόμενου  λαού για τη λύτρωσή του από την πολιτική  των μνημονίων και της υποδούλωσης, έδειξε το πραγματικό  περιεχόμενο της πολιτικής του με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τον ύπουλο, αντιλαϊκό  ρόλο του, καθώς ήρθε με το μανδύα της Αριστεράς να δικαιολογήσει τα πιο βάρβαρα μέτρα, σπιλώνοντας  έτσι τις ιδέες  και τους αγώνες  της Αριστεράς και να σκορπίσει  την απογοήτευση, την αποστράτευση  και την ηττοπάθεια  μέσα στις γραμμές του λαϊκού κινήματος, αναλαμβάνοντας το ρόλο του αναχώματος της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης και του πυροσβέστη των λαϊκών αγώνων.

2. Η ΝΔ εμφανίστηκε  “δικαιωμένη” για τη μνημονι­ακή της πολιτική και την τυφλή προσήλωση στον ευρωμονόδρομο, ως ο κύριος εγγυητής  για την εφαρ­μο­γή των μνημονιακών μέτρων, αποτελώντας διαχρονικά τον βασικό  πολιτικό εκφραστή των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
Η ΝΔ, στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, πρόβαλλε ως το ευνοούμενο κόμμα της ντόπιας άρχουσας τάξης, των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το φούσκωμα των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ και η εξασφάλιση της εκλογικής της νίκης, προκλητικά και μεθοδικά, πριμοδοτήθηκε από τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα και τα MME

Τα αστικά επιτελεία, προετοιμάζοντας τώρα πυρετωδώς την αυτοδύναμη επάνοδό της στη διακυβέρνηση της χώρας, επιχειρούν να προσδώσουν ένα «σύγχρονο», «μεταρρυθμιστικό», «κεντροδεξιό» προφίλ στον Κυρ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ. Είναι μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξωραϊσμού και συγκάλυψης του πραγματικού βαθιά αντιλαϊκού και ξενόδουλου χαρακτήρα αυτού του κόμματος.

Στη μαύρη ατζέντα του Μητσοτάκη υπάρχει η συνέχιση της μακράς εξουθενωτικής λιτότητας στα πλαίσια των μνημονιακών, αντεργατικών επιλογών της EE.

O Μητσοτάκης έχει αμείλικτο πολιτικό παρελθόν. Και απ’ αυτό δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε κεραία. Ταυτίστηκε και ευθυγραμμίστηκε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τα βάρβαρα μνημόνια και τις πλέον νεοφιλελεύθερες πολιτικές και υπήρξε πειθήνιος διεκπεραιωτής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Πανηγυρίζει η ΝΔ και δημιουργεί την αίσθηση του εκλογικού θριάμβου, καλλιεργώντας κλίμα παντοδυναμίας στο λαό, αλλά στην πραγματικότητα η διαφορά των 9,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται τόσο στο κέρδισμα νέων δυνάμεων από τη ΝΔ όσο στην καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύνθλιψη των μικρότερων αστικών σχηματισμών.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μεταμορφώνεται συνεχώς για να ξεφύγει από την κατάσταση βαθιάς κρίσης. Το βαρύ αντιλαϊκό του όμως παρελθόν και η προσήλωσή του στο μνημονιακό μονόδρομο, μαζί με τις μυλόπετρες του νέου διπολισμού που το συνθλίβουν, το καθηλώνουν σε ρόλο κομπάρσου. Το δε Ποτάμι του Θεοδωράκη, που το δημιούργησαν πλασάροντάς το σαν το «νέο», το «φρέσκο», σύντομα φανέρωσε την μπαγιάτικη νεοφιλελεύθερη ψυχή του, συρρικνώθηκε, και είναι πλέον σε κατάσταση τελικής αποσύνθεσης. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, αφού διήνυσαν την τροχιά τους, υπηρετώντας από διαφορετικές θέσεις τις κυρίαρχες δυνάμεις.

Θετικό στοιχείο των ευρωεκλογών ήταν η μεγάλη μείωση της εκλογικής δύναμης της φασιστικής Χρυσής Αυγής, αν και οι ψηφοφόροι που αποδεσμεύτηκαν από αυτήν κατευθύνθηκαν σε άλλα ακροδεξιά, εθνικιστικά και ρατσιστικά μορφώματα που ξεφυτρώνουν σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Μόνο αν δυναμώσει μια πραγματικά αριστερή πολιτική μπορεί να ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική για το λαό και την αριστερά

3. Η ηγεσία του ΚΚΕ πληρώνει το αντίτιμο της σεχταριστικής της πολιτικής μέσα στο μαζικό κίνημα, που τη συγκαλύπτει με κούφιες «αντεπιθέσεις» και μια θορυβώδη αντικαπιταλιστική συνθηματολογία, εγκαταλείποντας τόσο την πάλη για τα άμεσα, φλέγοντα αιτήματα των εργαζομένων, παραπέμποντας τη λύση όλων των προβλημάτων στο μελλοντικό “σοσιαλισμό” του – που τον γνωρίσαμε στο πρόσωπο των ρεβιζιονιστικών, εκφυλισμένων καθεστώτων του “υπαρκτού σοσιαλισμού”- όσο και τους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς στόχους του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, εκχωρώντας στους κάθε λογής αντιδραστικούς εθνικιστές και πατριδοκάπηλους το δικαίωμα να κάνουν λαθρεμπόριο, να καπηλεύονται τα πατριωτικά αισθήματα και διαθέσεις του λαού.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ξαναφάνηκαν στις εκλογές, όταν διαπιστώθηκε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, όχι μόνο δεν μπόρεσε να αποσπάσει δυνάμεις από την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες ταπεινωτικής συνθηκολόγησης και ανοιχτής προσχώρησής του στο μνημονιακό στρατόπεδο, αλλά λεηλατήθηκε ξανά εκλογικά, έχασε 47.000 ψηφοφόρους, πάνω από το 15% της εκλογικής του δύναμης από τις ευρωεκλογές του 2014, αποδιώχνοντας, με την πολιτική του, δημοκρατικό και αριστερό κόσμο.

Την καιροσκοπική και ρεφορμιστική πολιτική των «μεταβατικών» προγραμμάτων τους πλήρωσαν τόσο η “ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” που έχασε 124.000 ψηφοφόρους από τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015, όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είχε μια αισθητή μείωση της εκλογικής της δύναμης από τις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Το πραγματικό πρόβλημα που αναδεικνύεται μετά τις εκλογές με ακόμα πιο έντονο και επιτακτικό τρόπο είναι αν θα υπάρξει μια ανεξάρτητη, απέναντι στην κυρίαρχη τάξη, ισχυρή και αξιόπιστη Κομμουνιστική Αριστερά, σταθερός και ασυμβίβαστος υπηρέτης του λαού και των συμφερόντων του. Όχι μια ψευτοαριστερά,  υποταγμένη στις ανάγκες και τα συμφέροντα των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, που αμαυρώνει τα ορά­ματα, την ιδεολογία και την πολιτική της αριστεράς, αλλά μια πραγματική κομμουνιστική Αριστερά, ένα πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα, που χωρίς την ύπαρξη, την οικοδόμηση και τη δράση του, η εργατική τάξη και οι πλατιές λαϊκές μάζες θα παραμένουν αφοπλισμένες και αδύναμες και ο αγώνας τους θα μετατρέπεται σε διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια μιας σοσιαλδημοκρατίας για να εδραιωθεί ως ο δεύτερος πυλώνας του αστικού πολιτικού συστήματος. Όσο οι διαθέσεις του κόσμου της Αριστεράς θα εγκλωβίζονται στα πλαίσια της ψευτοαριστερής πολιτικής, το λαϊκό και αριστερό κίνημα θα βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα και η κρίση θα αναπαράγεται στις γραμμές του.

Η κυριαρχία της συμβιβαστικής, ρεφορμιστικής πολιτικής στο χώρο της Κομμουνιστικής Αριστεράς πρέπει να ανατραπεί, και αυτό είναι το μεγάλο καθήκον στο οποίο οφείλουν να συστρατευθούν όλες οι πραγματικά αριστερές δυνάμεις, όλοι οι κομμουνιστές.

Το Μ-Λ ΚΚΕ βγαίνει δυναμωμένο από τη μάχη των Ευρωεκλογών

4. Το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε μια σκληρή πολιτική μάχη προβάλλοντας χωρίς περιστροφές το σύνολο της ιδεολογικοπολιτικής του γραμμής πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα και θέτοντας στο επίκεντρο της προεκλογικής του πάλης το σύνθημα: «εμπρός λαέ έξω από την ΕΕ, για μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική».

Στο διάστημα αυτό, χάρις στο αγωνιστικό πνεύμα όλων των συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας, των συναγωνιστών και φίλων αντιμετωπίστηκε αρχικά το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, οι δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις του εκλογικού αγώνα, αφού είναι γνωστό πως το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, είναι αντίθετο και αρνείται την κρατική χρηματοδότηση.

Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες πολιτικές συγκεντρώσεις, οι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, συσκέψεις και συζητήσεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, παλεύοντας να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ, να σπάσει το φράγμα της φίμωσης και των αποκλεισμών, των μεταμεσονύκτιων εμφανίσεων στην τηλεόραση στις πέντε-έξι τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές. Στη διάρκεια αυτού του προεκλογικού αγώνα, δυνάμωσαν και αναζωογονήθηκαν οι δεσμοί μας με εργαζόμενους, αγωνιστές του λαϊκού και αριστερού κινήματος, δημιουργήσαμε σχέσεις με νέους αγωνιστές, βάλαμε μια σοβαρή υποθήκη για τους αυριανούς αγώνες.

Το εκλογικό αποτέλεσμα των 12.270 ψήφων του Μ-Λ ΚΚΕ και ποσοστό 0,22%, σε συνθήκες εκβιαστικών διλημμάτων “δημοψηφισματικού” χαρακτήρα απ’ την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλης πίεσης από τις θεωρίες του “μικρότερου κακού”, της “χαμένης” ή της “χρήσιμης” ψήφου, μπροστά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, θεωρούμε ότι είναι ένα καλό, θετικό αποτέλεσμα, που δείχνει τη δυνατότητα πλατύτερης απήχησης της γραμμής του Μ-Λ ΚΚΕ, όπως επίσης και τη σταθεροποίηση της πολιτικής και εκλογικής του επιρροής σε ένα τμήμα εργαζομένων, κόσμου της Αριστεράς, διάσπαρτου σε ολόκληρη τη χώρα. Σε συνθήκες δεξιάς μετατόπισης του πολιτικού σκηνικού και κατασυκοφάντησης των ιδεών της Αριστεράς, το Μ-Λ ΚΚΕ κατάφερε να αυξήσει κατά 20% περίπου τις ψήφους του από τις ευρωεκλογές του 2014 και κατά 40% περίπου από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 που είχε πάρει η εκλογική συνεργασία του Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ (μ-λ).

Το πολιτικό βάρος αυτής της ψήφου πρέπει να εκτιμηθεί ανάλογα, αν λάβουμε υπόψη πως το Μ-Λ ΚΚΕ δε μάσησε τα λόγια του, μίλησε ανοιχτά και καθαρά, έθεσε στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα το κεντρικό του σύνθημα “Έξω η Ελλάδα από ΕΕ – ΝΑΤΟ”, που καμιά άλλη δύναμη δεν πρόβαλε.

Και αποτελεί αυτός ο κόσμος μια βάση, ένα έρεισμα μέσα στο λαϊκό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, να μετασχηματιστεί από εκλογική στήριξη σε ενεργητική πολιτική παρέμβαση, να συσπειρωθεί ουσιαστικά, να διευρυνθεί και να δυναμώσει.

Το Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, στήριξε το συνδυασμό της “Αριστερής Πρωτοβουλίας” στο Δήμο της Ηλιούπολης και κάλεσε σε στήριξη των συνδυασμών «δρόμοι αντίστασης» στους δήμους Δάφνης-Υμηττού και Αγ. Αναργύρων –Καματερού που συγκροτήθηκαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ (μ-λ). Σε όλους τους άλλους δήμους και τις περιφέρειες κάλεσε τα μέλη του κόμματος, κάθε δημοκράτη, αγωνιστή της Αριστεράς να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα και να ρίξει τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο, παντού, Λευκό στις κάλπες. Το αποτέλεσμα που κατέγραψε η “Αριστερή Πρωτοβουλία” με τους 590 ψήφους και ποσοστό 1,6%, επανεκλέγοντας τον επικεφαλής του συνδυασμού σ. Γιώργο Σόφη στο δημοτικό συμβούλιο, είναι επίσης ένα θετικό  αποτέλεσμα που πιστοποιεί τη δημοτική συνοικιακή δουλειά που αναπτύσσουμε στην Ηλιούπολη, την απόκτηση δεσμών με έναν ευρύτερο κόσμο πάνω στη βάση των λαϊκών προβλημάτων και της πολιτικής μας παρέμβασης, κατοχυρώνοντας την παρουσία μας στην περιοχή.

Αποφασιστικά στην πολιτική μάχη των εκλογών της 7ης Ιούλη

5. Το Μ-Λ ΚΚΕ δηλώνει «παρών», μάχιμο πάντα μπροστά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, δίπλα στον κόσμο που το στήριξε και θα ανταποκριθεί στις άμεσες πολιτικές ανάγκες και απαιτήσεις που έχουν προκύψει, παλεύοντας να διαδώσει το δικό του μήνυμα μέσα στους αγώνες, το λαό και την Αριστερά, ενάντια σε κάθε είδους εκβιαστικά και κάλπικα διλήμματα.

Αυτό σημαίνει πως το Μ-Λ ΚΚΕ θα πάρει αποφασιστικά μέρος στη σκληρή πολιτική μάχη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, αυτοδύναμα, με το πανελλαδικό του ψηφοδέλτιο.

Είναι γνωστό πως το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ) παρά τις διαφορές που έχουν, ορισμένες μάλιστα σε σημαντικά ζητήματα, είχαν προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε μια πολιτική συνεργασία και έδωσαν από κοινού, κεντρικές πολιτικές μάχες με την ενιαία κάθοδό τους σε όλες τις βουλευτικές εκλογές των τελευταίων επτά χρόνων, καθώς και στη μάχη της αποχής από το κάλπικο δημοψήφισμα του 2015. Όμως από τις αρχές του φετινού χρόνου, το ΚΚΕ (μ-λ) αποφάσισε να θέσει τέρμα στην εκλογική συνεργασία των δυο οργανώσεων και να κατέβει αυτοδύναμα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Θεωρούμε πως πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, για ένα σοβαρό σφάλμα των συντρόφων, που έρχεται να φρενάρει και να αναιρέσει την κοινή προσπάθεια των δυο οργανώσεων τα τελευταία χρόνια, να πλήξει ό,τι με πολύ κόπο έχουν κατακτήσει μέσα στον κόσμο του κινήματος και την Αριστερά.

Στο βαθμό βέβαια που οι σύντροφοι του ΚΚΕ (μ-λ) αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην κεντρική εκλογική συνεργασία των δυο οργανώσεων, η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισε την αυτοδύναμη εκλογική κάθοδο του κόμματος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Έχουμε πλήρη συνείδηση των μεγάλων οικονομικών και πολιτικών δυσκολιών που θα δημιουργήσουν τα εκβιαστικά διλήμματα και η οξύτατη πολιτική πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και επίγνωση ότι αυτή η εκλογική μάχη θα δοθεί σε δυσμενέστερες συνθήκες με την ξεχωριστή, ύστερα από 7 χρόνια, εκλογική κάθοδο των δύο οργανώσεων.

Όμως το κύριο και βασικό ζήτημα για το Μ-Λ ΚΚΕ είναι να δηλώσει παρών στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις, να μη λυγίσει μπροστά στις δυσκολίες, ύστερα από τη σκληρή πολιτική πανελλαδική μάχη των ευρωεκλογών, να απευθυνθεί και να χαιρετήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που το στήριξαν, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης και προοπτικής της δράσης του, θέτοντας παρακαταθήκες για τους αυριανούς αγώνες που έρχονται.

Το βασικότερο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το Μ-Λ ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και πολλαπλασιαστικά θα αντιμετωπίσει στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη είναι η πίεση και ο εκβιασμός της «χαμένης ψήφου» και οι θεωρίες του «μικρότερο κακού». Στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης που δώσαμε και θα δώσουμε ξανά πρέπει να βρεθεί η καταπολέμηση και ο περιορισμός όλων αυτών των αντιλήψεων και να αντικρουστούν όσο γίνεται αποτελεσματικά στις διαμορφωμένες πολιτικές συνθήκες και στο σύντομο διάστημα της προεκλογικής περιόδου. Το ζήτημα αυτό συνδέεται με ένα σταθερό ιδεολογικοπολιτικό αγώνα αντιπαράθεσης απέναντι στην ψευτοαριστερή, σοσιαλδημοκρατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια στη ρεβιζιονιστική γραμμή του ΚΚΕ, που θα φέρει στο προσκήνιο τον ανεξάρτητο ρόλο και τη δράση του κομμουνιστικού μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος και την ξεχωριστή ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του.

Από εκεί και πέρα, σε συνθήκες πόλωσης και εκβιαστικών διλημμάτων, πέρα από τα εφόδια του γενικού πολιτικού προσανατολισμού και της αντιπαράθεσης με τα αντίπαλα ιδεολογικά ρεύματα, πρωταρχική σημασία έχει η παρουσία και δράση οργανωμένων δυνάμεων, η ύπαρξη σταθερών οργανωτικών και πολιτικών ερεισμάτων μέσα στους εργαζόμενους που εξασφαλίζει την άμεση επαφή και στήριξη του κόσμου, κάτι που δεν μπορεί να υποκατασταθεί από τη γενική προπαγανδιστική δουλειά.

Οι αγωνιστές, οι αριστεροί που μας στήριξαν, αλλά και όσοι όλα αυτά τα χρόνια συγκρατήθηκαν στις όχθες του μαρξιστικού-λενινιστικού ρεύματος, υποδήλωσαν με την ψήφο τους πως το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα είναι εδώ, κόντρα στις πιέσεις και τις σειρήνες των αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων.

Αξιοποιώντας όλες τις υποδείξεις, καταγράφοντας τις δυνατότητες, τις αντοχές αλλά και τις παραλείψεις μας, εργαζόμαστε για την επόμενη μέρα με τη βεβαιότητα πως το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τις γνήσιες αγωνιστικές απαιτήσεις ενός ολόκληρου κόσμου και τη διάθεσή του να στρατευτεί και να παλέψει για μια πραγματική Κομμουνιστική Αριστερά. Αυτό το μήνυμα πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη.

Η ΚΕ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συντρόφους να προετοιμαστούμε και να εξοπλιστούμε ιδεολογικοπολιτικά για να δώσουμε αποφασιστικά τη νέα μάχη των βουλευτικών εκλογών, γνωρίζοντας ότι οι πραγματικές λύσεις για την εργατική τάξη και το λαό δεν βρίσκονται μέσα στις κάλπες, αλλά πρώτα και κύρια στο δρόμο του μαζικού, λαϊκού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, του μοναδικού δρόμου για την ανατροπή των αντιδραστικών συσχετισμών και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, σαν αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή της κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό.

29 Μάη 2019
Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ