Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τη βαθειά θλίψη της για το θάνατο του ξεχωριστού συντρόφου μας, Παύλου Καλώνη. Ο σύντροφος Παύλος υπήρξε ακούραστος και ανυποχώρητος αγωνιστής του κομμουνιστικού μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος. Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1927, στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα πιστεύοντας ακλόνητα στα ιδανικά της πανανθρώπινης Λευτεριάς των λαών και της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για την πίστη του σε αυτά τα ιδανικά εξορίστηκε στη Μακρόνησο από το μετεμφυλιακό κράτος και διώχτηκε από τη Χούντα των συνταγματαρχών.

Ολόκληρη η οικογένειά του, 9 αδέλφια, πρόσφερε μέσα από θυσίες και στερήσεις, μεγάλες υπηρεσίες στον αγώνα του λαού μας, για το ψωμί, τη δουλειά, τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Αισιόδοξος, χαμογελαστός και δραστήριος, αγαπήθηκε από όλους τους συντρόφους. Ανήκε στη σπουδαία εκείνη γενιά που έκαναν τη λέξη «άνθρωπος» πιο λαμπερή και τη λέξη «σύντροφος», τιμητική.

Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του Αφροδίτη, τον γιο του Χαράλαμπο και την οικογένειά τους. Αποχαιρετά με συγκίνηση τον σύντροφο Παύλο.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε σύντροφε Παύλο.