Με βαθιά συγκίνηση η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει ότι ο σύντροφός μας Αντώνης Φωτιάδης, ένα εξαιρετικό στέλεχος του κόμματός μας, άφησε την τελευταία του πνοή στις 15 Γενάρη, αργά το βράδυ, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο σ. Αντώνης Φωτιάδης γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά στις 5 Μάη του 1944 και όλη του η ζωή ζυμώθηκε μέσα στη σκληρή βιοπάλη και στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού των συνοικιών του Πειραιά. Από τα νεανικά του χρόνια βρέθηκε στις γραμμές του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος και με μεγάλη μαχητικότητα, εντιμότητα και ακλόνητη πίστη υπερασπίστηκε και πάλεψε για στις αρχές και στις ιδέες του. Αυτή η στάση τον διέκρινε σε όλη του τη ζωή και μετά την επικράτηση του ρεβιζιονισμού στην ηγεσία του ΚΚΕ τον οδήγησε να ενταχθεί στο μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα που άρχισε να αναπτύσσεται μετά την έκδοση του περιοδικού Αναγέννηση το 1964.

Ο σύντροφος Αντώνης Φωτιάδης ήλθε σε επαφή από νωρίς, πριν τη δικτατορία, με τον πρώτο πυρήνα των μαρξιστών-λενινιστών στη Δραπετσώνα -όπου δραστηριοποιούνταν ο αδελφός του Φώτης- και στη μακρά αγωνιστική συστράτευσή του στο μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα συνδέθηκε με τον πρωτεργάτη του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος τον σύντροφο Ισαάκ Ιορδανίδη, που ζούσε στη Δραπετσώνα, με τον οποίο συμπορεύτηκε στενά όλα τα χρόνια και στάθηκε στο πλευρό του με απαράμιλλο συντροφικό κομμουνιστικό τρόπο.

Στα χρόνια που ακολούθησαν τη μεταπολίτευση ο σύντροφος Αντώνης Φωτιάδης αναδείχθηκε σε ένα πολύτιμο στέλεχος του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος με πλούσια και ασταμάτητη δράση στη Δραπετσώνα και ευρύτερα στις συνοικίες του Πειραιά. Ήταν ψυχή και φωνή της πολιτικής παρουσίας του Μ-Λ ΚΚΕ για δεκαετίες στις περιοχές αυτές και υπήρξε επανειλημμένα επικεφαλής και υποψήφιος των δημοτικών νομαρχιακών συνδυασμών που στήριξε το Μ-Λ ΚΚΕ και υποψήφιος στους βουλευτικούς συνδυασμούς του Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογικές περιφέρειες του Πειραιά.

Ο σύντροφος Αντώνης Φωτιάδης ήταν ένας σπουδαίος σύντροφος, ένα ξεχωριστό στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, γαλουχημένο από τις επαναστατικές παραδόσεις του κομμουνιστικού κινήματος, που η αφοσίωσή του στα κομμουνιστικά ιδανικά, η αγωνιστικότητά του, η σεμνότητά του, το ήθος και η τιμιότητά του εξέπεμπαν τη λάμψη του πραγματικού κομμουνιστή και λαϊκού αγωνιστή. Ενός κομμουνιστή μαρξιστή-λενινιστή ο οποίος πάντα και μέχρι τις τελευταίες δύσκολες ώρες του είχε μεγάλη έγνοια για το πώς θα δυναμώσει το Μ-Λ ΚΚΕ και το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα, πώς θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, πώς θα προσελκυσθούν οι νέοι σε ένα αναγεννημένο κομμουνιστικό κίνημα.

Άφησε πίσω του ένα λαμπρό παράδειγμα κομμουνιστή και αγωνιστή ζωής.

Το Μ-Λ ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη τον αποχαιρετά.

Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στη σύντροφο της ζωής του, την αγαπημένη Αυγή, στον αδελφό του Φώτη και σε όλους τους συγγενείς του!

Σύντροφε Αντώνη θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές και στους αγώνες μας!

* Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Αντώνη Φωτιάδη θα γίνει την Τετάρτη 18 Γενάρη στις 11πμ στο Γ΄ Νεκροταφείο (Νίκαια). Στη συνέχεια η σωρός του θα μεταφερθεί για καύση στη Ριτσώνα.