Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Έφυγε στις 24 Νοέμβρη, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, το στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, Νίκος Δημητριάδης. Σεμνός, ακούραστος αγωνιστής του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος, αγαπήθηκε από τους συντρόφους του, που πάντα στάθηκε δίπλα τους.

Γεννήθηκε στο Λαχανά Κιλκίς το Φλεβάρη του 1941. Από πολύτεκνη προσφυγική οικογένεια, γνώρισε από νωρίς τις στερήσεις και τις διώξεις. Ζώντας μέσα σε αριστερή οικογένεια, (πατέρας και αδελφός πολιτικοί πρόσφυγες στην Τσεχοσλοβακία), μπολιάστηκε γρήγορα από τις ιδέες και τα πανανθρώπινα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Στη δεκαετία του ‘60, μέσα σε συνθήκες διώξεων της μαύρης μετεμφυλιακής περιόδου, θα φύγει μετανάστης στη Γερμανία, εντασσόμενος στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Θα εργαστεί για πολλά χρόνια στην ξενιτιά.

Στη δεκαετία του ‘70, θα γνωρίσει και θα ενταχθεί στο μαρξιστικό – λενινιστικό κίνημα εκεί, δραστηριοποιούμενος πολιτικά.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, θα γυρίσει στην πατρίδα και στέλεχος πια του Μ-Λ ΚΚΕ, θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για τους αγώνες του.

Δραστήριος, πάντα χαμογελαστός, αισιόδοξος, έπαιρνε μέρος σε όλες της δραστηριότητες του κόμματός του, του Μ-Λ ΚΚΕ, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συντρόφους.

Θα αποτελεί πάντα, παράδειγμα ανιδιοτελούς αφοσίωσης στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Καλό ταξίδι σύντροφέ μας.

Η πολιτική κηδεία του αγαπημένου συντρόφου θα γίνει στο νεκροταφείο του Λαχανά Κιλκίς την Κυριακή 27 / 11 στις 11:00πμ.