Το Σάββατο 31 Ιούλη, έφυγε από τη ζωή ο πολύτιμος σύντροφός μας, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ Γιάννης Θεοχάρης λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής και πολλών χρόνων πολύτιμης προσφοράς στον αγώνα του λαού μας για Λευτεριά, Ειρήνη, Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. Στέλεχος του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, κρατούμενος στο στρατόπεδο στην Ελ Τάμπα, εξόριστος για πάνω από δέκα χρόνια στη Μακρόνησο και στον Άη Στράτη. Μέλος του Γραφείου Εθνικής Αντίστασης της ΕΔΑ και πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Αναπήρων – Τραυματιών της Εθνικής Αντιστάσεως 41-44, μέχρι το 1964. Το 1964 στρατεύεται στο μαρξιστικό – λενινιστικό κίνημα και στην «Αναγέννηση». Μέχρι το τέλος της ζωής του συνέβαλλε δραστήρια και ακούραστα για την ανάπτυξη του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος. Η παρουσία του στην εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την απόδοση φόρου τιμής στους αγωνιστές της Μακρονήσου, στις 20 Μάη 2017, παρά τα προβλήματα υγείας του και η σεμνή ομιλία του συγκίνησαν παλιούς και νέους συντρόφους. Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ και οι σύντροφοί του, υποσχόμαστε να κρατήσουμε το μετερίζι του εμπνεόμενοι από τους αγώνες του, το ήθος του και την βαθιά πίστη του στον αγώνα για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του Λούλα και στα παιδιά του Ρένα, Βίκη και Δημήτρη.

Από την οικογένειά του πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο πολυαγαπημένος μας Γιάννης Θεοχάρης έφυγε ήρεμα για το μεγάλο ταξίδι λίγο πριν φτάσει στα 100 του χρόνια. Η πολιτική κηδεία, που αντιπροσώπευε όλα τα χρόνια το ιδεολογικό του υπόβαθρο και την βούλησή του, θα τελεστεί την Τετάρτη το πρωί σε πολύ κλειστό κύκλο, λόγω των περιορισμών του COVID-19. Μπορούμε όμως να τον αποχαιρετήσουμε όλοι στην είσοδο του Κοιμητηρίου Ηλιούπολης αύριο Τρίτη 3/8/21, μεταξύ 6:00 και 7:30 το απόγευμα.

Αναδημοσιεύουμε από το τεύχος της «Αναγέννησης» Νο 3-4 την επιστολή προσχώρησης στην Αναγέννηση του σ. Γιάννη Θεοχάρη.

Εδώ μπορείτε να δείτε την ομιλία (από το 11′) του σ. Γιάννη Θεοχάρη στην εκδήλωση για τη Μακρόνησο στο ΣΗΜΑ

Ο σ. Γιάννης Θεοχάρης τον Φεβρουάριο του 1962, με τον πρώτο κοσμοναύτη της Σοβιετικής Ένωσης, υποσμηναγό Γιούριν Γκαγκάριν στην Αθήνα.

Αποχαιρετισμός στο σ. Γιάννη Θεοχάρη απεύθυνε από το μνημείο του ΕΛΑΣ στη Σπερχειάδα ο σ. Άκης Αδαμόπουλος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της κατασκήνωσης της ΠΟΡΕΙΑΣ.