Αντιπροσωπεία της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ από τους συντρόφους Δημήτρη Κοντοφάκα, Ιωσήφ Σταυρίδη, Ιάσονα Αδριανό, ύστερα από πρόσκληση του ΚΚΕ(μ-λ) παρευρέθηκε και χαιρέτησε τις εργασίες της 9ης Συνδιάσκεψής του. Δημοσιεύουμε παρακάτω τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο σ. Δημήτρης Κοντοφάκας, την Παρασκευή 22 Μάρτη, στην εναρκτήρια εκδήλωση.


Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Εκ μέρους της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ  απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό στις εργασίες της 9ης  Συνδιάσκεψης του κόμματός σας.
Το Μ-Λ ΚΚΕ  και το ΚΚΕ(μ-λ), οι δυο οργανώσεις μας, στις δύσκολες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της προηγούμενης περιόδου, βρέθηκαν πιο κοντά και πάλεψαν μαζί, πρώτα από όλα μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής  Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής  Συνεργασίας.
Απέναντι στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και της ασφυκτικής εποπτείας του λαού και της χώρας. Απέναντι στα αντιδημοκρατικά μέτρα και την καταστολή, τον κρατικό αυταρχισμό, την πολιτική της κατεδάφισης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Τα εφτά προηγούμενα χρόνια, η ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε στους αγώνες του λαού μας ενάντια στο καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, αλλά και τη ρεφορμιστική προσαρμογή και τις αυταπάτες, προβάλλοντας  το σωστό αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό στο λαϊκό κίνημα.
Στο δρόμο που άνοιξε η ΛΑ-ΑΑΣ,  οι δυο οργανώσεις μας έδωσαν από κοινού τις κρίσιμες πολιτικές μάχες με την ενιαία κάθοδό τους σε όλες τις βουλευτικές εκλογές των τελευταίων εφτά χρόνων, καθώς και τη μάχη της αποχής από το κάλπικο δημοψήφισμα του 2015. Με έναν κεντρικό πολιτικό προσανατολισμό σε όλα τα επίμαχα ζητήματα της περιόδου, που κατοχύρωνε τον ανεξάρτητο πολιτικό ρόλο και τη δράση τους κόντρα στην πολιτική της συνθηκολόγησης της “πρώτη φορά κυβέρνησης αριστεράς” και ενάντια στην πολιτική του ρεβιζιονιστικού ΚΚΕ και των διαφόρων “μεταβατικών προγραμμάτων” ρεφορμιστικής έμπνευσης και κοπής.
Εκτός από τα ζητήματα της καθημερινής πάλης και  των αγώνων του λαού μας, όπου οι δυο οργανώσεις μας ανέπτυξαν μια πλούσια θετική δράση παλεύοντας για το σωστό πολιτικό προσανατολισμό τους, εξίσου σημαντικές ήταν οι πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων και συζητήσεων, όπου τέθηκαν βασικά ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν το κομμουνιστικό μαρξιστικό – λενινιστικό κίνημα διεθνώς και στη χώρα μας. Με τις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την έκδοση της «Αναγέννησης», που συμπίπτουν με τη γέννηση του μ-λ κινήματος στη χώρα μας, με τα διήμερα για τα 60 χρόνια από την έναρξη της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης και τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, οι οργανώσεις μας, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε μια σειρά ζητήματα, μίλησαν από κοινού για τα θεμελιώδη προβλήματα που απασχολούν το κομμουνιστικό κίνημα, μίλησαν για τις πολύτιμες απαντήσεις του μ-λ κινήματος που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε εύκολα, χωρίς εμπόδια και δυσκολίες, χωρίς αντιπαραθέσεις και διαφωνίες.
Θα ήταν περίεργο να συμβεί το αντίθετο, όταν οι δύο οργανώσεις παλεύουν χωριστά για δεκαετίες.
Αν οι δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν είναι η μια πλευρά, αυτά που ξεπεράστηκαν είναι η άλλη. Μαζί υπογραμμίζουν τη σημασία και τη βαρύτητα που αποκτά η κοινή προσπάθεια.
Όλες οι συνθήκες που έφεραν τις δυο οργανώσεις κοντά παραμένουν και ενισχύονται.
Η πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, παρά τα κυβερνητικά φληναφήματα, είναι εδώ και κατατρώει κάθε μέρα τον ελληνικό λαό. Το ξεπούλημα της χώρας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και  η πολιτική της ασφυκτικής εποπτείας που επέβαλαν οι ξένοι δεν είναι προσωρινή παρένθεση. Ήρθε για να μείνει.
Στο ευρύτερο τοπίο, όξυνσης της αστάθειας και της αβεβαιότητας και έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, οι ελληνικές κυβερνήσεις παίζουν πρόθυμα το ρόλο του πλασιέ των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα, θέτουν στην υπηρεσία των ξένων επικυρίαρχων τα ζωτικά συμφέροντα του λαού και της χώρας.
Στις πολιτικές και εκλογικές αναμετρήσεις της χρονιάς που διανύουμε, οι αστικές δυνάμεις θα ρίξουν κάθε όπλο που διαθέτουν για τη χειραγώγηση των πλατιών λαϊκών μαζών, για την απόσπαση της συναίνεσης στα πλαίσια του ευρωμονόδρομου και της συνέχισης των ίδιων αντιλαϊκών καταστροφικών πολιτικών.
Κάτω από ένα νέο αντιδραστικό διπολισμό ξαναζεσταίνονται νέες αυταπάτες, εκβιασμοί και ψευτοδιλήμματα, για τον εγκλωβισμό και την ενσωμάτωση του λαού στις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.
Η αποδιοργάνωση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, συνέπεια της υποχώρησης του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος και της πολύχρονης κυριαρχίας των ρεφορμιστικών και ρεβιζιονιστικών αντιλήψεων, παραμένει και ενισχύεται. Και απαιτεί επιτακτικά πρωτοβουλίες για το ξεπέρασμά της. 

Σύντροφοι,
Η απόφαση του ΚΚΕ(μ-λ) να σταματήσει την πολιτική εκλογική μας συνεργασία και να κατέβει αυτόνομα στις επερχόμενες εκλογές θεωρούμε πως είναι μια αρνητική εξέλιξη, που οδηγεί σε οπισθοδρόμηση όλα αυτά που με δυσκολίες και επίμονες προσπάθειες κατακτήσαμε. 
Αναπαράγει και τροφοδοτεί το κλίμα της απογοήτευσης και της αδράνειας, ιδιαίτερα στον κόσμο που είδε θετικά τον κοινό πολιτικό και εκλογικό μας αγώνα, τον ενίσχυσε και τον στήριξε. Από την άλλη, χαροποιεί ψεύτικους φίλους και εχθρούς.
Θεωρούμε πως οι δυνάμεις μας, παρά τις διαφορές που έχουν σε μια σειρά ζητήματα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, πρέπει να δουν τον θετικό απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών, και μπροστά στις δύσκολες διεθνείς και εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις να συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξαν, παλεύοντας για την ευρύτερη συσπείρωση αγωνιστικών δυνάμεων για τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαού και της πραγματικής αριστεράς. 
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες της 9ης Συνδιάσκεψής σας.