Χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν το μαχητικό «παρών» στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των συνδικάτων την Πέμπτη 10 Ιούνη, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων από τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη. Παρά την αρχική μετάθεση της απεργίας την οποία αποφάσισαν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις της υποταγής και της συνθηκολόγησης, που έβαλε φρένο στην απεργία στις 3/6, η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια, η συσπείρωσή τους στα συνδικάτα εκφράζει την αγωνιστική διάθεση που υπάρχει μέσα στους κόλπους του εργατικού – λαϊκού κινήματος να αντιπαλέψουν την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και το νέο αντεργατικό τερατούργημα.

Οι μαζικότατες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα αποτελούν μια πολύ ελπιδοφόρα παρακαταθήκη και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Το δρόμο του ανυποχώρητου, εξωκοινοβουλευτικού, πανεργατικού αγώνα για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό έκτρωμα και να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική.

Το Μ-Λ ΚΚΕ και οι συνδικαλιστικές του παρατάξεις, η ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος, χαιρετίζουν τις σημερινές μεγαλειώδεις πανεργατικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Καλούν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στα συνδικάτα τους. Η 10η Ιούνη πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία της πανεργατικής μάχης που πρέπει να δώσει το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, για να υπερασπίσει τις θεμελιώδεις κατακτήσεις του απέναντι στην αντεργατική θύελλα κυβέρνησης – ΕΕ – ολιγαρχίας. Με αφετηρία την 10/6, είναι ανάγκη τα συνδικάτα να προχωρήσουν άμεσα στην κήρυξη νέας γενικής πανεργατικής απεργίας την επόμενη εβδομάδα, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας έτσι τον αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.

Πανεργατική μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα!

Να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική!

Όλοι στον αγώνα!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μ-Λ ΚΚΕ