Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Μάη σε όλη την Ελλάδα, με τις οποίες τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά, άνοιξαν την αυλαία της μεγάλης μάχης που καλείται να δώσει η εργατική τάξη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο το οποίο έρχεται άμεσα για ψήφιση στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να τσακίσει βασικά δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν μέσα από πολύχρονους, αιματηρούς αγώνες. Στην πραγματικότητα, για την κυβέρνηση το αντεργατικό νομοσχέδιο αποτελεί θεμέλιο λίθο για την οικονομική “ανάπτυξη” που επαγγέλλεται. Σε αυτό το νομοσχέδιο που γκρεμίζει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων θέλουν να στηρίξουν η κυβέρνηση και η ντόπια μεγαλοαστική τάξη την “ανάπτυξή” τους.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο, αν περάσει, θα έχει βαριές συνέπειες πάνω στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η συνειδητοποίηση της ανάγκης να υψωθεί ένα φράγμα πανεργατικών μαζικών αγώνων για να μην περάσει είναι τώρα εξαιρετικά αναγκαία και επιτακτική.

Οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα κρατούν τους εργαζόμενους στο σκοτάδι και την αδράνεια απέναντι σε ένα πολύ βαρύ εργασιακό και συνδικαλιστικό χτύπημα που είναι έτοιμη να τους καταφέρει η κυβέρνηση. Αυτή η κατάσταση πρέπει να ξεπερασθεί και οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες να ξεκινήσουν μαζικό αγώνα και να μην εγκλωβισθούν στην χωρίς αποτέλεσμα πρακτική μιας κινητοποίησης της τελευταίας στιγμής, όταν το νομοσχέδιο θα είναι ήδη στη Βουλή για ψήφιση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ κινείται σταθερά στην κατεύθυνση πως ο μόνος δρόμος για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι ο πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός, ο παρατεταμένος λαϊκός αγώνας που θα φράξει το δρόμο στην αντιλαϊκή πολιτική! Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να δώσει ελπίδα και αγωνιστική προοπτική στην πάλη του λαού.

Στα πλαίσια αυτά οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ, της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου απευθύνουν κάλεσμα στα σωματεία, στα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, στις ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν και να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Ενάντια στο κλίμα της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, τα συνδικάτα να οργανώσουν απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Προωθώντας αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες μέρες οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ ξεκινούν με αγωνιστικό παλμό πανελλαδική κινητοποίηση για να βρεθούν ξανά στο δρόμο του αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους, για να προπαγανδίσουν και να παλέψουν τους στόχους πάλης του εργατικού κινήματος με την αγωνιστική παρουσία τους, με τις εξορμήσεις και πικετοφορίες, με την προκήρυξη, τα πανό και τις αφίσες.

Τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο απόσπασμα
-Πανεργατική μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα

12 Μάη 2021