Αν το ακούγαμε από τον Άδωνι ή τον Βορίδη δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση, αλλά η παρακάτω δήλωση έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη ΔΕΘ:

«(…) Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε φτιάξει κάποιες τεράστιες δομές, στην ουσία, κράτησης, εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στη χώρα.
»Την ίδια ώρα, όπου κι αν βρεθείτε στην ύπαιθρο αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα που είναι τουριστικά κέντρα, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα εργατικών χεριών. Και στους αγρότες γης, και στον τουρισμό, παντού στην αγορά. Εργατικών χεριών, εργασιών που για λόγους που δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε, οι Έλληνες συμπολίτες μας δεν επιθυμούν να εργαστούν σε δουλειές του ποδαριού, στο μάζεμα της ελιάς, στο μάζεμα των ροδάκινων (…).
»Νομίζω όμως ότι η λύση θα είναι, όπως η Ευρώπη λέει “δεν περνάτε”, και εμείς να τους πούμε “δεν περνάτε στην Ευρώπη” –πράγματι, γιατί η Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορα– “αλλά εάν έρθετε εδώ, θα ξέρετε ότι έχετε δύο επιλογές: ή να γυρίσετε πίσω, ή να ενταχθείτε με τους όρους που το ελληνικό κράτος προβλέπει να ενταχθείτε, που σημαίνει να μπείτε σε μία παραγωγική διαδικασία”, που σημαίνει η ερειπωμένη ύπαιθρος να αποκτήσει εργάτες γης, που σημαίνει ότι δεν θα κάθεστε για να σας δίνουμε επιδόματα μέχρι να βρείτε τον τρόπο να φτάσετε στην Ευρώπη με smugglers, με διακινητές
».

Ας μας πουν κάτι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ άλλη μια φορά -κάτι τέλος πάντων για δικαιώματα…