Ένας μήνας και κάτι μάς χωρίζει από το 9ο Camping της Πορείας, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και στο Blue Bay Camping, στο χρονικό διάστημα από 31 Ιουλίου μέχρι και 8 Αυγούστου!
Με φόρα από το περσινό, ιδιαίτερα μαζικό και επιτυχημένο κάμπινγκ μας, με χαρά επαληθεύουμε ξανά και ξανά το αυξημένο ενδιαφέρον στο φετινό θερινό ραντεβού μας. Θέλησή μας είναι να επιμείνουμε απλώνοντας την πρόσκλησή μας όσο πιο πλατιά, να δώσουμε ώθηση με την απεύθυνσή μας σε συναγωνιστές και φίλους για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και επιτυχία της καλοκαιρινής μας απόδρασης.

Η Πορεία διαμορφώνει για τις 9 ημέρες και 8 βραδιές της διαμονής μας στον Άγιο Κωνσταντίνο ένα πλούσιο και ζωντανό πρόγραμμα, με την πεποίθηση ότι αυτό ανταποκρίνεται με ισορροπία στις ανάγκες ξεκούρασης και αναψυχής, όσο και στις ανάγκες ενημέρωσης, έκφρασης και συζήτησης πάνω σε επίκαιρα και σημαντικά θέματα, κοινού ενδιαφέροντος. Ακολουθεί μικρή πρόγευση του προγράμματος του Camping:

Στις 9 ημέρες της διαμονής μας, η Πορεία θα πραγματοποιήσει δύο κεντρικές συζητήσεις – εκδηλώσεις: η πρώτη, θα έχει κεντρικό άξονα τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας, και τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε με υπόβαθρο την υγειονομική κρίση. Η δεύτερη, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του ’21, θα περιστραφεί στους μακρόχρονους και ηρωικούς αγώνες που έχουν δοθεί στη χώρα μας για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, ενός στόχου που ακόμη αναζητά την πλήρη δικαίωσή του.
Εξάλλου με βασικούς σταθμούς της τον Γοργοπόταμο (με την ανατίναξη της σιδηροδρομικής του γέφυρας από τον ΕΛΑΣ και τους συμμάχους του, να αποτιμάται ως μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) και την Καλύβα του Άρη (όπου ο Βελουχιώτης όρκισε τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ), η Πορεία θα πραγματοποιήσει μονοήμερη εκδρομή σε περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους, στολισμένες ανεξίτηλα από μνήμες ηρωικών αγώνων.

Σε ημερομηνίες που θα οριστούν μετά την άφιξή μας στο camping, θα διεξαχθούν συζητήσεις προσανατολισμένες στο φοιτητικό-σπουδαστικό και μαθητικό κοινό, ενώ δεν θα λείψουν και τα εργαστήρια (όπως αυτό του ελευθέρου σχεδίου), όλα τους στην «απογευματινή ζώνη» του προγράμματος της Πορείας.
Από το 9ήμερο πρόγραμμα του Camping δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η θεατρική βραδιά, με τις θεατρικές ομάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα να επιχειρούν με τις ξεχωριστές παραστάσεις τους να κλέψουν (και φέτος) τις εντυπώσεις!

Όμως ταυτόχρονα, ανατρεπτική έκπληξη στο πρόγραμμα θα επιχειρήσει να αποτελέσει η πρωτοεμφανιζόμενη βραδιά «Γεω-μυθολογίας», σε μια εκδήλωση που θα δέσει τη γεωλογική ιστορία του τόπου με τις ερμηνείες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Ανεξαίρετα, το πρόγραμμα και του φετινού μας camping κοσμείται από τα δρομολογούμενα γλέντια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η βραδιά που θα είναι αφιερωμένη στον «Βασίλη Τσιτσάνη» και η οποία θα παρουσιαστεί από το μουσικό σχήμα της Πορείας.

Ελαφρώς πιο νυκτερινά, τα beach party της Πορείας θα συμπληρώσουν το πρόγραμμά μας με τα δροσιστικά ποτά αλλά και τις μουσικές επιλογές μας, όλα προσφερόμενα δίπλα στην κύμα.
Σταθερός χορηγός γεύσης, η Κουζίνα της Πορείας, η οποία θα μας συνοδεύσει με τα μοναδικά πιάτα της όλο το 9ημερο της παραμονής μας στον Άγιο Κωνσταντίνο. Δίπλα στα μαγειρευτά πιάτα που την καθιέρωσαν, οι σχάρες και τα τσικνίσματα ασφαλώς δεν θα απουσιάσουν από τον προγραμματισμό μας!
Από την πρώτη στιγμή το κυλικείο μας θα είναι σε θέση να προσφέρει αναψυκτικά, κρύα σνακς και καφέ, σε χώρο που θα έχει διαμορφωθεί, λίγα μέτρα από την παραλία, στο θερινό στέκι της Πορείας.
Παράλληλα, στον χώρο του camping ήδη από την πρώτη ημέρα θα έχει αναρτηθεί πίνακας για δηλώσεις συμμετοχής για τα αθλητικά τουρνουά, για τα επιτραπέζια πρωταθλήματα, και όλους τους διαγωνισμούς μας.

Σε όλη τη διάρκεια της 9ήμερης παραμονής μας στο camping, θα λειτουργήσει, σε συγκεκριμένες ώρες, βιβλιοπωλείο-στάση ανάγνωσης, με παλιές και νέες εκδόσεις μας, και φυσικά το πιο πρόσφατο υλικό τής φοιτητικής και μαθητικής Πορείας.

Η Πορεία εξασφάλισε και φέτος πολύ χαμηλές τιμές / ημέρα για όλους τους φίλους και συναγωνιστές που θα διαμείνουν σε σκηνές (μόλις 6,5 ευρώ) με ένα επιπλέον εφάπαξ ποσό οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης του camping μας ίσο με 5 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6989928824 (Αλεξία) και 6957319990 (Γιώργος). Τηλέφωνο επικοινωνίας για δωμάτια, 6983007584 (Αριάδνη).

Βαδίζοντας προς την καλοκαιρινή ανάσα που τόσο θα χρειαστούμε όλοι μας, στο site της Πορείας θα αναρτηθούν λεπτομερώς όλες οι σχετικές πληροφορίες που θα αφορούν τη μετάβαση, τη διαμονή, το πρόγραμμα του 9ου Κάμπινγκ της Πορείας!