Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία

Οδεύοντας προς τις ευρωεκλογές εντείνονται οι δραστηριότητες των δυνάμεων του κόμματος στην Φθιώτιδα. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί εξορμήσεις στη δυτική και ανατολική Φθιώτιδα (Μακρακώμη, Σπερχειάδα, Άη Γιώργης, Στυλίδα, ΒΙΠΕ κλπ), στην πόλη της Λαμίας ενώ έχουν γίνει επισκέψεις και σε γειτονικούς νομούς, όπως η Ευρυτανία, ο νομός Καρδίτσας και Τρικάλων.
Για την τελευταία βδομάδα προγραμματίζονται εξορμήσεις στο Δήμο Λοκρίδας με κατάληξη τη Λάρυμνα και την πολύπαθη ΛΑΡΚΟ, εκ νέου εξόρμηση στην πόλη της Λαμίας με ανάρτηση αφίσας και μοίρασμα της προεκλογικής προκήρυξης, επαφές με συναγωνιστές και διανομή ψηφοδελτίων.
Πλατιά εξόρμηση κλιμακίων του Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Εύβοια, από την Αιδηψό και τη Χαλκίδα μέχρι την Κάρυστο και σε πόλεις και κεφαλοχώρια της Βοιωτίας.

Προεκλογική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Μαγνησία

Κλιμάκιο του Μ-Λ ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στη Μαγνησία με τα υλικά του κόμματος. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν χαρτόνια σε διάφορες περιοχές του νόμου (Αλμυρός, Κρόκιο, Νέα Αγχίαλος, Σούρπη).
Παρέμβαση έγινε και στη λαϊκή αγορά του Βόλου, όπου μοιράστηκε η προκήρυξη του κόμματος. Επίσης έγιναν συζητήσεις με φίλους και συναγωνιστές του κόμματος, που αφορούσαν τόσο την εκλογική κάθοδο του Μ-Λ ΚΚΕ, όσο και την επόμενη των ευρωεκλογών και την ανάγκη της ανάπτυξης μαζικών εργατικών αγώνων για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Τις επόμενες μέρες η κομματική οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ θα εντείνει την προεκλογική της εξόρμηση στην πόλη του Βόλου με το χαρτόνι και την προκήρυξη αλλά και με συζητήσεις με φίλους του κόμματος.

Πλατιά κινητοποίηση στην Κρήτη

Με αφίσες, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις αλλά και συνεντεύξεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ όποτε αυτό είναι δυνατό, συνεχίζεται η προεκλογική παρέμβαση του Μ-Λ ΚΚΕ και στην Κρήτη.
Στο Ηράκλειο, στο εκλογικό περίπτερο που έγκαιρα στήθηκε στην οδό Δικαιοσύνης, κάθε απόγευμα συναντιούνται σύντροφοι αλλά και φίλοι της οργάνωσης για να συζητήσουν αλλά και να διαδώσουν τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ, μοιράζοντας πλατιά την κομματική προκήρυξη. Στο κέντρο της πόλης σταθερά υπάρχει η παρουσία της κομματικής αφίσας ενώ σχεδιάζονται εξορμήσεις στα χωριά και τις άλλες πόλεις της Κρήτης. Στην προεκλογική εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 28/5 στο Πολύκεντρο σημαντική ήταν η συμμετοχή συναγωνιστών και φίλων της οργάνωσης καθώς και η συζήτηση που ακολούθησε μετά την εισήγηση της σ. Αρετής Σπαχή.
Στο Λασίθι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες εξορμήσεις στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία. Στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας άλλωστε θα πραγματοποιηθεί και η προεκλογική εκδήλωση, σήμερα Σάββατο 1 Ιούνη στις 7:00 μ.μ. την οποία προπαγανδίζουν διακινώντας την πρόσκληση και την αφίσα τα μέλη και οι φίλοι της οργάνωσης. Το Σαββατοκύριακο σχεδιάζονται νέες εξορμήσεις στο νόμο Λασιθίου, ενώ στον Άγιο Νικόλαο την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα ανοιχτή συζήτηση με συναγωνιστές και φίλους του Μ-Λ ΚΚΕ.

Έντονη δραστηριότητα στην Ικαρία

Η κομματική οργάνωση Ικαρίας, συνεχίζει και εντείνει τη δραστηριότητα και τις παρεμβάσεις της για τις ευρωεκλογές, την προσπάθεια να μιλήσει ξανά και ξανά με τους πολίτες για το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ που όλο και πιο γρήγορα οδηγεί τους λαούς και πρώτο το δικό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Στην Ικαρία οι σύντροφοι, από τον Άγιο Κήρυκο μέχρι το Καραβόσταμο, από τον Εύδηλο μέχρι τις Ράχες, με την αφίσα και την ανακοίνωση, σε πλατείες και καφενεία μιλάνε με πολίτες που συνειδητοποιούν περισσότερο από ποτέ πως η ΕΕ δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες οι αστικές κυβερνήσεις επιχειρούσαν για δεκαετίες να τους ξεγελάσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση γίνονται και διεκδικούνται και νέες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ της Σάμου και της Ικαρίας.
Στις 24 και 25 του Μάη σύντροφοι ταξίδεψαν μέχρι τη Σάμο, ώστε η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ να φτάσει σε κάθε γωνιά του νομού, διακινώντας πλατιά την αφίσα και τις ανακοινώσεις της οργάνωσης, από το Βαθύ μέχρι το Καρλόβασι και γράφοντας και εκεί συνθήματα σε τοίχους.
Το Σάββατο κλιμάκιο του Μ-Λ ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στον Χριστό Ραχών καθώς και στα γύρω χωριά. Ταυτόχρονα οι σύντροφοι και οι φίλοι της οργάνωσης απευθύνουν πλατιά πρόσκληση στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο νησί που θα πραγματοποιηθεί:
Στις 7 Ιούνη, 7:30 μμ, στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο.