Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στις 21 του Μάη κατέφτασε στη Νάουσα ο Κ. Μητσοτάκης. Σε μία πόλη που έχει πληγεί εδώ και πολλά χρόνια από την αποβιομηχάνιση και την καταστροφή παραδοσιακών βιομηχανικών κλάδων, έχει πληγεί εξαιτίας της πρόσδεσης της χώρας στο ιμπεριαλιστικό άρμα της Ε.Ε. και των διαχρονικών αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται. Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές να περιοδεύσει σε μία περιοχή που, όπως από τη στήλη μας έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, μετρά χιλιάδες εργατικές, αγροτικές και λαϊκές οικογένειες στην ανεργία, στο ξεκλήρισμα, στη διαρκή εργασιακή ομηρεία και ανασφάλεια.
Στις συναντήσεις του, και μπροστά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έθεσε τα «διλήμματά» του. Ή για να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι …εκβίασε απροκάλυπτα όσους τον άκουγαν. Αρέσκονται οι αστοί πολιτικοί να εκβιάζουν τον λαό. Κάποτε το εκβιαστικό δίλημμα έλεγε «Καραμανλής ή τανκς». Το 2023, και με προφανή στόχο τη δημιουργία μαύρου, κατάμαυρου δεξιού μετώπου, ο εκβιασμός έλεγε «Κυβέρνηση ΝΔ ή το απόλυτο χάος»!

Προεκλογικά ΙΙ
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μητσοτάκη στη Νάουσα, απέναντί του βρέθηκαν και συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στη ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ -η στήλη έχει αναφερθεί παλιότερα. Απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα (μετρούν πια 17 μήνες), όμηροι των αντεργατικών πολιτικών επέλεξαν την επίσκεψη του υποψήφιου πρωθυπουργού για να εκφράσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Αρχικά συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, εν συνεχεία με τον ίδιο. Διαβάσαμε πως τους άκουσε με προσοχή! Δεν είμαστε όμως βέβαιοι για το αποτέλεσμα και για το αν τα προβλήματά τους βρήκαν λύση και δικαίωση. Είμαστε σίγουροι πως το μαύρο, δεξιό μέτωπο θα συνεχίσει και στον ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ, και τη Νάουσα και όπου αλλού στη χώρα, την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική. Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του αγώνα.

Μετεκλογικά
Τα ακροδεξιά μορφώματα, κόμματα και σχηματισμοί καλά κρατούν στη Β. Ελλάδα. Υψηλά ποσοστά, χιλιάδες ψήφοι και μπόλικη ανησυχία από την αυξημένη καταγραφή. Ας πάρουμε μια ιδέα. Στην Ημαθία η Ελληνική Λύση – Βελόπουλος 7,82 % και 6.500 περίπου ψήφοι. Αντίστοιχα η ΝΙΚΗ 4,59% και 3.850 ψήφοι. Πέλλα, 7,10% και 6.200 ψήφοι στον Βελόπουλο και 6,13% και 5.500 ψήφοι στη νεότευκτη ΝΙΚΗ. Στην Πιερία 7,56% και 5.900 ψήφοι της Ελληνικής Λύσης και 7,50% και 5.800 ψήφοι ο συναγωνιστής της. Η κατάσταση ανάλογη και σε άλλες περιοχές και ενδεικτική του τι τέρατα μπορεί να γεννήσει αυτή η πολιτική.