Στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του Μ-Λ ΚΚΕ που θα συνεχιστεί όλο τον Φλεβάρη, προγραμματίζονται μια σειρά παρεμβάσεις των οργανώσεων του κόμματος και της νεολαίας, το Σάββατο, 12 Φλεβάρη, σε συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και σε πόλεις της επαρχίας,. Με μοίρασμα προκήρυξης, κόλλημα αφίσας, ανάρτηση πανό, με συνθήματα, με το «Λαϊκό Δρόμο» και κομματικές σημαίες, τα μέλη του κόμματος και της νεολαίας, θα βρεθούν ξανά δίπλα στους εργαζόμενους για να καταγγείλουν την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και των απολύσεων, την εμπλοκή της Ελλάδας στα  στρατιωτικά επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με στόχο την ενίσχυση του μαζικού, λαϊκού αγώνα για την απόκρουση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα όλες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν το Σάββατο, 12 Φλεβάρη, στις 12.00, σε Αθήνα – Πειραιά, είναι:

Ανατολικά: πλατεία Καλογήρων, Δάφνη

Δυτικά: κεντρική πλατεία Πετρούπολης

Κέντρο: Σταθμός Μετρό Πανόρμου

Πειραιάς: Σταθμός Ηλεκτρικού                            

Κάτω η πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας!

Πανεργατικός – παλλαϊκός αγώνας!

Η νέα χρονιά βρίσκει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργατολαϊκών στρωμάτων σε καθεστώς εξουθένωσης. Οι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας είναι στα ύψη, το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και 7.000 περίπου υγειονομικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την οριστική τους απόλυση λόγω της αυταρχικής επιβολής της υποχρεωτικότητας.

Μια χιονόπτωση, που είχε με ακρίβεια προβλεφθεί και δεν ήταν και πρωτόγνωρη, αποκάλυψε τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τη χρεοκοπία του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού κράτους». Η Αθήνα βυθίστηκε στο χάος, με χιλιάδες εγκλωβισμένους στους κεντρικούς οδικούς άξονες (χωρίς θέρμανση, φαγητό, νερό) για πολλές ώρες και με χιλιάδες νοικοκυριά σε εκτεταμένες περιοχές να είναι χωρίς ρεύμα και θέρμανση για μέρες. Παράλληλα, αναδείχθηκε η χρεοκοπία των νεοφιλελεύθερων δογμάτων της κυβέρνησης με την καλοταϊσμένη «ιδιωτική πρωτοβουλία», που θησαυρίζει αδίστακτα από τον ιδρώτα του λαού, να αδιαφορεί προκλητικά απέναντι στην ασύλληπτη ταλαιπωρία και κακουχία που αυτή προκάλεσε.

Το κυβερνητικό αυτό αίσχος και η πρόταση μομφής -που δημαγωγικά κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση- μπορεί να έστρεψαν αλλού τους προβολείς της επικαιρότητας, όμως τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλατιά εργατολαϊκά στρώματα είναι εδώ.

Η ακρίβεια στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης καλπάζει. Τα τιμολόγια του ρεύματος παίρνουν φωτιά, εξαιτίας του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, της λεγόμενης «απολιγνιτοποίησης» και του καθεστώτος της ξένης εξάρτησης της χώρας που πλέον αποκτά και ενεργειακό χαρακτήρα. Η ανεργία καλπάζει, ενώ πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας με ελαστικές μορφές εργασίας και σε συνθήκες πραγματικού κάτεργου. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, με αποκορύφωμα το αντεργατικό έκτρωμα-νόμο «Χατζηδάκη», που ψηφίστηκε με τη συγκαλυμμένη ανοχή των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, διαμορφώνει συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης και κατάργησης στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί, με διθυράμβους και τυμπανοκρουσίες περί «ισχυρής Ελλάδας», και το νέο πανάκριβο εξοπλιστικό πρόγραμμα με την αγορά των Rafale που κόστισε στον ελληνικό λαό 11δισ. ευρώ. Λίγες μέρες πριν το χιονιά…

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σπρώχνει στη φτώχεια βίαια τα πλατιά λαϊκά στρώματα και στηρίζει προκλητικά το μεγάλο κεφάλαιο που αποκομίζει αμύθητα κέρδη. Την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις καρατομήθηκαν και παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και πάνω από μια δεκαετία και ενώ η αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων μειώνεται λόγω της ακρίβειας, ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει αυξήσεις …2% στον κατώτατο μισθό που αντιστοιχεί σε 13€! Πρόκειται για εξοργιστικό εμπαιγμό.

Εδώ και πάνω από δυόμισι χρόνια όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με τη στάση τους, ουσιαστικά βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας ως το κύμα της ακρίβειας και της φτώχειας που σαρώνει τα λαϊκά στρώματα η πολιτική τους είναι συνώνυμο της ανοχής στα κυβερνητικά πεπραγμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανούσιες κοκορομαχίες, επιχειρεί να εγκλωβίσει τη λαϊκή οργή σε νέες κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Το ίδιο και το ΚΙΝΑΛ που τελευταία ενισχύεται προκλητικά από διάφορα κέντρα εξουσίας. Όσο για την ηγεσία του ΚΚΕ, πίσω από μεγαλοστομίες, προσπαθεί να κρύψει την ηττοπαθή και συμβιβαστική πολιτική της.

Ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε μαζικό και ανυποχώρητο πανεργατικό – παλλαϊκό αγώνα με μοχλό πάλης τα συνδικάτα για την ανατροπή της πολιτικής της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας και της βάναυσης καταπάτησης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.