Πραγματοποιήθηκε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης 19/1 στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων μετά από σχετικό κάλεσμα της τοπικής ΕΛΜΕ.

Ενώ η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, επιβεβαιώνεται ότι κανένα από τα απαιτούμενα μέτρα δεν έχει παρθεί για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στα ΑΕΙ συνεχίζεται η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής. Κυβέρνηση και ΜΜΕ αξιοποιούν τις προβοκατόρικες ενέργειες ομάδων ξένων προς το φοιτητικό κίνημα για να κατασυκοφαντήσουν το άσυλο. Λιπαίνουν το έδαφος για να ενεργοποιήσουν το κατασταλτικό μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, να πλήξουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τον ελεύθερο φοιτητικό συνδικαλισμό.

Μόνο ένα πλατύ εκπαιδευτικό μέτωπο με ενεργοποίηση των συνδικάτων και των συλλόγων σε μαχητική κατεύθυνση μπορεί να ανακόψει αυτήν την επίθεση.

Να πιάσουμε το νήμα των περσινών αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος το οποίο πρώτο, μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες τις καραντίνας και των lockdown, πρόβαλε το αίτημα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία κόντρα στο αντιπαιδαγωγικό μέτρο της τηλεκπαίδευσης, βγήκε μαζικά στο δρόμο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαγραφές σπάζοντας στην πράξη το σιδερόφρακτο αστυνομικό καθεστώς της κυβέρνησης, των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση. Κόντρα στη γραμμή της ένοχης σιωπής και της ηττοπάθειας που καλλιεργούν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις, το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να βρεθεί μαζικά ξανά στο δρόμο του αγώνα!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ιωαννίνων και η Φοιτητική Πορεία συγκρότησαν διακριτό μπλοκ και πορεύτηκαν στη διαδήλωση που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Παράλληλα μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση.

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ! ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

• ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

• ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ