Και φκιάστε το κιβούρι μου, φαρδύ, πλατύ να γένει,
να στέκω ορθός να πολεμώ, και δίπλα να γεμίζω.

Βάλε σάλτσα, βάλε κεφτέδες, που έλεγε και ο Καραγκιόζης. Αγαπητοί αναγνώστες, θα φάμε με χρυσά κουτάλια. Και θα φάμε και τα κουτάλια θα είναι χρυσά: «Οι επιχορηγήσεις και τα δάνεια που θα έρθουν στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω των διαφόρων κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων και μέσων, εκτιμάται ότι θα ανέλθουν την περίοδο 2021-2027 στο πρωτοφανές ύψος των 90 δισ. Ευρώ». Τ’ αφεντικό τρελάθηκε, πάααρε κόσμε. Αυτά ισχυρίζεται η κυβέρνηση και αναμεταδίδουν τα ΜΜΕ, χωρίς ντροπή, την ώρα που οι μικροεπιχειρήσεις κλείνουν αράδα. Τα μεροκάματα είναι δυσεύρετα και το δεκάωρο πληρώνεται για πεντάωρο. Το ρεύμα και το πετρέλαιο παίρνουν την ανηφόρα, σέρνοντας στο χορό τις τιμές στο γάλα, στο ψωμί και πάει λέγοντας.

Αν παρακολουθήσει κανείς το μπλα -μπλα που συνοδεύει αυτές τις «αποφάσεις» της ΕΕ, στον Τύπο, θα διαπιστώσει:
1) Μέχρι το 2027, δηλαδή ζήσε μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι.
2) Για να τα εισπράξουμε υπάρχει πάντα και η …προϋπόθεση: «πρόκειται για ιστορική ευκαιρία για τη χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σωστή αξιοποίηση του κολοσσιαίου αυτού ποσού». Έλα τώρα! Τόσα μνημόνια περάσαμε και το τι εισπράξαμε από τις «σωστές» αξιοποιήσεις φαίνεται από τη φτώχεια του ελληνικού λαού.
3) Φιλεύσπλαχνο, πάντα, το ιερατείο της ΕΕ δημιούργησε το Ταμείο Ανάκαμψης, με προίκα 672,5 δισ. ευρώ, το Γενάρη του 2021. Σέντσι δεν είδε το ελληνικό δημόσιο ακόμα. Σκοπός του, λέει, είναι να μετριαστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Πού θα δοθούν όμως αυτά τα κονδύλια; Σε ευρωπαϊκές εταιρείες που επενδύουν. Ας δούμε και τους τομείς επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθούν, για την Ελλάδα, με δάνεια και επιχορηγήσεις, δηλαδή τσάμπα χρήμα. Δρόμοι και μεγάλα Δημόσια Έργα; τα «σκούπισαν» οι ολλανδικές εταιρείες. Γεωργία; κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες που «επένδυσαν», στον τομέα των τροφίμων, εξαγοράζοντας τελευταία όσες ελληνικές εταιρείες τροφίμων απόμειναν. Ψηφιακή Μετάβαση; μονοπωλούν ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρείες. Πράσινη Ανάπτυξη; αλωνίζουν οι γερμανικές και δανικές. Τουρισμός; επίκεινται μαζικές πωλήσεις ελληνικών ξενοδοχειακών φιλέτων σε ξένους επενδυτές. Λέει. Και αν στους επενδυτές ωφελούμενοι βρεθούν και κάποιοι Καναδοί ή Αμερικάνοι, οι Ευρωπαίοι, θα εισπράξουν τα αντίστοιχα ωφελήματα εκεί.

Το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το απάνθρωπο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού.
Αυτό που μένει στην «μένουμε Ευρώπη» κυβέρνηση της ΝΔ είναι να κάνει τον τροχονόμο στα χρήματα που θα δίνονται στις ξένες εταιρείες, που επένδυσαν στην ευρωπαϊκή χώρα μας. Άντε να μείνει και καμιά μίζα στους υπουργούς και στον κυβερνήτη. Τι μένει να φάμε εμείς, με χρυσά κουτάλια; Στην καλύτερη περίπτωση ψίχουλα. Α! Μας μένει και ο κορονοϊός.

Συγγνώμη ξεχάσαμε να σας πληροφορήσουμε πως αν ως Έλληνες επενδύσουμε στην «προστασία της βιοποικιλότητας και ισότητα των φύλων», θα χρηματοδοτηθούμε επαρκώς. Ειδικά αυτό το περί ισότητας των δυο φύλων, στις μέρες που ζούμε, έχει κάποιο ενδιαφέρον…

***

Και επειδή η στήλη σάς κρατάει ενήμερους για κάθε σοβαρή διεθνή είδηση, που μεταδίδουν τα πιο έγκυρα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, να και μια σοβαρότατη. Ο Κιμ, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ!!! Μόλις συνέβη αυτό, βγήκαν οι διεθνείς ιατροί ειδικότητας οφθαλμοσκοπίας και αποφάνθηκαν πως είναι άρρωστος. Σπουδαία ειδικότητα η οφθαλμοσκοπία.

Κοιτάζεις κάποιον και αποφαίνεσαι τι έχει. Αυτό το κάνεις σαν γιατρός και όχι σαν ελαιοχρωματιστής. Οι ελαιοχρωματιστές τελευταία είναι ειδικοί στην Τέχνη. Βλέπε Πικάσο και Μοντριάν. Δε μας δανείζουν κανένα τέτοιο οφθαλμοσκόπο, να μας βοηθήσει με τη μετάλλαξη Δ του κορονοϊού; Ωστόσο, έγκυρες φυσιοθεραπευτικές πηγές πληροφορούν τη στήλη πως ο Κιμ αδυνάτισε επειδή είχε πολλή -χειρωνακτική- εργασία, να αποκεφαλίζει ιδιοχείρως τους θείους του, τις θείες του, τους αξιωματούχους του και τα ετεροθαλή του αδέλφια.

Τάνια