Μπαταχτσήδες! Την ώρα που καταδικάζουν λαό και νεολαία σε φτώχεια, ανεργία, εγκατάλειψη, η ΝΔ χρωστάει και της Μιχαλούς. Συγκεκριμένα η ΝΔ χρωστούσε σε τράπεζες 225,3 εκατομμύρια ευρώ, το 2019 έφτασε στα 308,6 εκατομμύρια και το τέλος του 2020 το χρέος έφτασε στα 343 εκ. Ύστερα ο Μητσοτάκης και τα τσιράκια του κάνουν μαθήματα οικονομικής σωφροσύνης και νοικοκυρέματος. Πώς λέμε ο φονιάς να κάνει μαθήματα για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Σε κάθε περίπτωση έχουμε δεκάδες λόγους ν’ αναδείξουμε το ζήτημα, διότι αυτοί που μας χρωστάγανε ζητάνε και το βόδι!

***

Όπως δήλωσε στη στήλη παλιός αγωνιστής, όταν η ΓΣΕΕ δεν μας μαχαιρώνει πισώπλατα, θα μας πεθαίνει στην ορθοστασία. Διότι η απεργία/πορεία στις 10 Ιούνη στην Αθήνα εξελίχθηκε σε μαρτύριο. Στην πασαρέλα παρέλασαν όλοι, ως τον Βασιλόπουλο, οσφυοκάμπτες, άφαντοι, που βρήκαν ακροατήριο και μας «ζύμωναν» με αρλουμπολογίες και σκονάκια αγωνιστικότητας. Χιλιάδες κόσμου έτρωγαν ήλιο και αερολογίες. Στο μεταξύ, στην Κέρκυρα το ΠΑΜΕ έστησε εξέδρα με τραγούδια στη διαπασών δίπλα στο Εργατικό Κέντρο. Η εφευρετικότητα του σαλταδόρου! Σημειώνουμε πως μόνο το Μ-Λ ΚΚΕ μοίρασε προκήρυξη, όπου ανέλυε την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση οι καρεκλοκένταυροι της ΓΣΕΕ έδειξαν τη γελοιότητά τους.

***

Ακυρώθηκε λοιπόν το συνέδριο της γονιμότητας που έκαναν κρατικές εταιρείες, η κυβέρνηση και διάφορα τρωκτικά. Ακυρώθηκε γιατί το διαφημιστικό σποτ εμφάνιζε τη γυναίκα ως φορέα αναπαραγωγής. Πότε θα γεννήσεις; Πότε θα πιάσεις δουλειά; Πότε θα πας στο στρατό; Όπου η άνεργη, άτεκνη (επειδή δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει παιδιά) παρουσιαζόταν σαν βδέλυγμα. Όντως, η υπογεννητικότητα είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα, αλλά τα κοινωνικά αίτια (οικονομία, μεγάλωμα παιδιών) μηδενίζονται μπροστά στο βιολογικό παράγοντα (τεκνοποίηση) και μάλιστα μονοδιάστατα. Σεξισμός, γυναικοφοβία, σποτ που έβγαλαν οι «ελληνάρες» απόγονοι των Αρείων. Μπήκε το φίδι στην τρύπα του, αλλά τ’ αυγά επωάζονται…

***

Δεν είμαστε αρμόδιοι να μιλήσουμε για το περιεχόμενο των θεμάτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις, η εφημερίδα Λαϊκός Δρόμος έχει ειδικότερους αρθρογράφους. Αλλά οι εξετάσεις είναι σαν τα συμβάντα. Κρύβουν το διάβολο στις λεπτομέρειες. Αυτές που λένε πως επιβραβεύουν τα ήδη ευνοημένα παιδιά. Από άποψη οικονομική, κοινωνική, μορφωτική. Όπως έγραψε παλαιότερα ο εκπαιδευτικός Όμιλος, οι εξετάσεις είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Παγιδεύουν τους αδύναμους και κανένα προσωπικό, ξεχωριστό δείγμα δεν ανατρέπει τις στατιστικές. Σε κάθε περίπτωση όμως ευχόμαστε στα παιδιά, ιδιαίτερα των αδύναμων τάξεων, κάθε επιτυχία.