Τη Δευτέρα 21/11, τα ξημερώματα, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, συνοδευόμενες από δικαστικούς κλη­­τήρες, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έξωσής της και πλειστηριασμού της κατοικίας της για ένα χρέος 15.000 ευρώ!

Το γεγονός αυτό έρχεται να αποκαλύψει το κραυγαλέα σκληρό, ταξικό και ανάλγητο πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής. Μια πολιτική που βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία παραδίδοντάς την στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στα κοράκια των funds και ταυτόχρονα χαρίζει σκανδαλωδώς εκατομμύρια από τα λεφτά του λαού σε κάθε είδους «Πάτσηδες» και εισπρακτικές εταιρείες για να επιδίδονται στο πλιάτσικο της λαϊκής περιουσίας. Ήδη, έχουν προγραμματιστεί για το 2022 πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί, γεγονός που αποτυπώνει το επίπεδο ασφυξίας στο οποίο έχουν περιέλθει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η πρωινή εισβολή της αστυνομίας αποτελεί την άλλη όψη της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που ενώ από τη μια ενισχύει την ακρίβεια, εξαπλώνει τη φτώχεια και γενικεύει την εξαθλίωση για το λαό, ενισχύοντας ταυτόχρονα το μεγάλο κεφάλαιο, τα αρπακτικά της αγοράς και τους κακόφημους «επενδυτές» , από την άλλη επιβάλλει αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα με την κρατική βία και καταστολή.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι πλέον η νέα βάρβαρη κανονικότητα που κουρελιάζει τα κυβερνητικά αφηγήματα για τη δήθεν κοινωνική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση με τα ψίχουλα – κοροϊδία που δίνει. Τα voucher, τα καλάθια του νοικοκυριού και κάθε τέτοιου είδους ψίχουλα αποτελούν το φερετζέ κάτω από τον οποίο προσπαθεί μάταια πια η κυβέρνηση να κρύψει την πολιτική της ακρίβειας, της εξαθλίωσης, των πλειστηριασμών και γενικά της καταλήστευσης της λαϊκής περιουσίας.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική μόνος δρόμος αποτελεί η ενιαία πανεργατική αντίσταση και πάλη. Από αυτήν την άποψη, σημαντική ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στου Ζωγράφου όπου, με μαζική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους, ο λαός της περιοχής, σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες διαδήλωσαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και εξέφρασαν την αλληλεγγύη και στήριξή τους προς την χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο.