Φέτος η κυβέρνηση με πρόσχημα την προστασία από τον κορονοϊό προχώρησε στην απαγόρευση του τριήμερου εορτασμού και της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στην πραγματικότητα με όχημα την πανδημία έρχεται να υλοποιήσει ένα μεγάλο πόθο της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης. Διότι δεκαετίες τώρα οι κυρίαρχοι κύκλοι επιδιώκουν να καταργήσουν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τα μεγάλα διδάγματα της εξέγερσης. Παρ’ όλα αυτά το Πολυτεχνείο αντέχει εδώ και μισό αιώνα και εξακολουθεί να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας και τα μεγάλα συνθήματα – στόχοι του για ψωμί, παιδεία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της εξαθλίωσης, της άγριας καταστολής και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ στις μέρες μας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά να δώσουν απάντηση στις κυβερνητικές απαγορεύσεις με την πιο πλατιά συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, για να τιμήσουμε παντού το μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, όπως η εξέγερση του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973.

Το πολυτεχνείο ζει στους αγώνες για ψωμί, δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία!

47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης, ο λαός μας, πιάνοντας ξανά το νήμα του φοιτητικού ξεσηκωμού, πρέπει να βγει ξανά στο δρόμο του αγώνα και να παλέψει για:

ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ: Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Η αντιλαϊκή πολιτική της καραντίνας και του lockdown έχει επιφέρει τραγικές συνέπειες στην οικονομία, τα μεροκάματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, εκτός από τη δραματική υποβάθμιση της οικονομικής κατάστασης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, η πανδημία του κορονοϊού αξιοποιείται από την κυβέρνηση ώστε να προωθηθούν μια σειρά από βαθιά αντιδραστικές τομές που χτυπούν σκληρά τα εργασιακά δικαιώματα του λαού μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ: Στην περίοδο της πανδημίας οι κοινωνικές παροχές δέχονται σοβαρά πλήγματα. Η παιδεία καρκινοβατεί μεταξύ τηλεκπαίδευσης και υποστελέχωσης, ενώ η κυβέρνηση αντί να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών κρατά κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια γενικεύοντας το μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Από τη μία η κυβέρνηση παίρνει αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα, αφήνει την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια ανοχύρωτες μπροστά στην πανδημία και από την άλλη προσφέρει πλουσιοπάροχες χρηματοδοτήσεις και κάθε είδους διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ: Η μόνη πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού είναι η πολιτική της καραντίνας, των απαγορεύσεων και της τρομοκρατίας. Ο κορονοϊός αποτέλεσε τη χρυσή ευκαιρία ώστε να γίνουν πράξη οι πιο σκοτεινοί σχεδιασμοί των κυρίαρχων κύκλων της μεγαλοαστικής τάξης. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ψηφίστηκε ο χουντονόμος που χτυπά το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, ενώ τώρα προωθείται το αποφασιστικό χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και συνολικά το συνδικαλισμό. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζοντας την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις επιβάλλοντας με τον πιο άγριο τρόπο το δόγμα του νόμου και της τάξης.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Όλες οι κυβερνήσεις της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, υπηρετώντας πιστά το δόγμα της υποτέλειας «ανήκομεν εις την Δύσιν», έχουν προσδέσει ασφυκτικά τη χώρα στο άρμα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ, την έχουν μετατρέψει σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση για την εξαπόλυση των στρατιωτικών τους επιθέσεων και εκλιπαρούν την εύνοια και τη στήριξη των ξένων αφεντικών τους. Οι βαριές συνέπειες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δείχνουν την κρίσιμη και αποφασιστική σημασία που έχει για τη ζωή του ελληνικού λαού και την πορεία του τόπου ο αγώνας για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Ο αγώνας αυτός εκφράζεται μέσα από την προώθηση των λαϊκών αιτημάτων για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την απομάκρυνση των αμερικανικών και νατοϊκών βάσεων και των ξένων πολεμικών στόλων από την ελληνική επικράτεια, για την ολοκληρωτική απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Όλοι στον τριήμερο εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του πολυτεχνείου και στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη!