Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα εφαρμοστούν! Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί!

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με το δεκανίκι της, το ακροδεξιό μόρφωμα της Ελληνικής Λύσης, ψήφισαν τελικά το αντιδραστικό νόμο που ανοίγει το δρόμο για την εισβολή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, επαναφέρει τις διαγραφές φοιτητών και μειώνει δραματικά τους εισακτέους στα ΑΕΙ. Παρά το κλίμα του μαζικού εκφοβισμού που συνειδητά καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ, τους τόνους λάσπης που εκτοξεύουν τα πληρωμένα παπαγαλάκια και οι καλοθρεμμένοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ ενάντια στο μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, καθώς και το κλίμα της αστυνομοκρατίας και των χουντικών απαγορεύσεων, χιλιάδες φοιτητών, νεολαίων και λαού βρέθηκαν για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Οι επαναλαμβανόμενες και μαζικές κινητοποιήσεις του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες αποτελούν μια πολύ ελπιδοφόρα παρακαταθήκη. Εξέφρασαν τις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και την εντεινόμενη καταστολή. Έβαλαν στο περιθώριο τις δυνάμεις εκείνες που γίνονται κήρυκες της υποταγής και της προσαρμογής στα κυβερνητικά προστάγματα.

Σήμερα, μόλις λίγες ημέρες μετά την επιβολή του νέου νόμου, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ένα βήμα παραπέρα εξαπολύοντας άγρια καταστολή, δίνοντας το πράσινο φως στις αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στο ΑΠΘ και να χτυπήσουν βάναυσα τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Η ΝΔ επιβεβαίωσε την θέλησή της να επιβάλλει την πολιτική της σιδηράς πυγμής στα πανεπιστήμια, πως δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω.

Μόνο με τον ανυποχώρητο, μαζικό και παρατεταμένο αγώνα του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος θα μείνουν στα χαρτιά τα μέτρα της κυβέρνησης. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να κλιμακωθεί!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί τα εκπαιδευτικά σωματεία να συμμετάσχουν μαζικά στις νέες κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στη 1.00μμ στα Προπύλαια!

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης!

22 Φλεβάρη 2021

Εκπαιδευτικός Όμιλος

www.antitetradia.gr